2019.05.19 21:49 Az amatőr Olvasottság: <100x
1

Bármi lesz is!

Részben SPOILEREKET tartalmaz! A Marvel Moziverzum alkotóinak egyik legjobb döntése volt, hogy 3 órásra hagyták a végjátékot. Így tényleg jól kimunkált jelenetekben gyönyörködhettünk, melyekben jutott idő a drámára, a humorra és nem utolsó sorban arra is, hogy a néző feldolgozhassa az adott jelenet történéseit, mielőtt fejest ugranának a következőbe. Feldolgozni márpedig bőven volt mit. A Bosszúállók végjáték igazi epikus lezárása lett az ikonikus szuperhőscsapat történetének.

A Thanos féle csettintés után minden életben maradt hős szembesült a saját problémáival. A gyász feldolgozása szinte lehetetlen feladatnak bizonyult néhányuk számára. Ennek talán legjobb példája Thor, aki teljesen elzüllött a kudarc hatására. Iszákos jelenetei igazi mély szánalmat ébresztenek a nézőben. Ugyanakkor a bosszúállóknak most lehetősége nyílik kicsit saját magukkal is egyenesbe kerülni, átgondolni, hogyan tovább. Tony Starkot igazi öröm volt látni családja körében kislányával és Pepper Pottsal. Ebben a filmben mindenki kap egy méltó befejezést, talán az egyik legtanulságosabb szuperhősfilm, mely az igazi áldozat hozatal lényegéről szól. Megmutatja, hogy még a szuperhősöknek is áldozatot kell hozniuk, fel kell áldozni a saját boldogságukat. A többség már nem akar belemenni még egy küzdelembe, de végül megteszik és ezek az áldozatok nem maradnak eredmény nélkül. Mindannyian feltesznek egy lapra mindent egy jó cél érdekében, és nem számít semmi más. Ettől lesznek igazi hősök, nem a szuper képességeiktől. Végre tényleg hősként tekinthetünk rájuk, a végjátékkal mindannyian azok lesznek. Itt nincs kibúvó, mindenki belead mindent a végsőkig. Mindez pedig megéri az olyan pillanatokért, mint mikor Steve Rogerst látni Peggy Carter karjaiban, Tony Stark utolsó üzenete a jövőnek, Scott Lang Hope és Cassy ölelésében, Hulk, aki összhangba került Bannerrel, Sólyomszem újra a családjával, Thor egy újabb őrült kaland felé tartva a galaxis őrzőivel. Nem utolsó sorban pedig egy másik idősíkban Loki a hőn áhított tesseracttal, melyet halála után végül mégis megkapott. Ez volt az egyik legszebb befejezés az ő számára. Annyi küzdelem és pálfordulás után végre felszívódhatott a megfelelő pillanatban, karjaiban a tesseracttal.

Bármi lesz is!

Egyszóval a Végjáték tartogatott kellemes és kellemetlen meglepetéseket egyaránt, azonban a lényeg, hogy méltó befejezést adott ezeknek a hősöknek, akik 22 filmnyi küzdelem után tényleg azokká a hősökké váltak,akiknek annak idején Nick Fury látta őket.

akció | kaland | sci-fi

Thanos (Josh Brolin) betartotta az ígéretét, végrehajtotta a tervét és megsemmisítette az univerzum felét. A Bosszúállók tehetetlenek, a Földön eluralkodott a káosz. Amerika... több»

1