2019.06.25 12:09 ZozArt89 Olvasottság: <100x
0

Egy Shazam és kész

Vasember óta számtalan új szuperhős történetét ismerhettük meg és ez a szuperhős lavina nem úgy fest, hogy a közeljövőben megállna. Persze ennek van jó és rossz oldala is. Legtöbbször már sok újdonságot nem képesek mutatni. A DC Univerzum filmjei többségére bukással végződik de amikor végre alkotnak valami maradandót az tényleg tud ütni. Ilyen volt a Zack Snyder féle Wonder Woman is mely női főhősével felemelő látványt biztosított de ott van Aquaman is akit mindenki csak lefikázott, hogy nem tud semmit erre elénk toltak egy nagyon badass karaktert.

Shazam karaktere viszont mind közül a kedvencem lett. Feltett a fejünkre egy gyermeki szemüveget amin keresztül ismét rácsodálkozhattunk milyen varázslatos is tud lenni egy ilyen szuperhősös világ.

Egy Shazam és kész

A Shazam! Előnye az, hogy nem törekszik gigászi magasságokba, valahol a Hangyához tudnám hasonlítani, dobja a komolyságot és lazasággal helyettesíti ami könnyeddé és szórakoztatóvá teszi a filmet.

Sandberg remek filmet dobott össze végig hozza azt a lazaságot ami ebben a kategóriában elvárható volt. A humora mindig ott üt ahol kell és nem esik túlzásba.

Eme lazaságnak valahol viszont vissza is kéne ütnie. Mégpedig az, hogy a főgonosz nem szigorúan véve főgonoszo, eléggé gyenge motivációja van és már-már túlzottan gyerekes is. Ami segít ezen az az, hogy Mark Strong remekül hozza a gonosz szerepét így képes némi mélységet adni a szerepnek ami amúgy nem biztos, hogy túl érdekes lett volna.


Összességében: Kifejezetten szórakoztató, más módon mint mondjuk egy Deadpool de így is többször nézős fajta lett. Akik még mindig rajongnak a szuperhős filmekért feltétlen nézzék meg, nem fogják megbánni.

71 Shazam!  (2019)

akció | fantasy | kaland | vígjáték

Billy Batson 14 éves. A gyerekotthonból került nevelőszüleihez, és az még csak hagyján, hogy a kamaszkor minden nyűgjével meg kell küzdenie, még az iskolában sem túl... több»

0