2019.09.28 17:00 Mayolika Olvasottság: <100x
0

Látványos és zajos, de nem meggyőző

Nézem az IMDb-n, 4.0-en áll a film. Gondoltam, ez kizárt, hogy ilyen rossz legyen, láthatóan rengeteg pénz van benne, A-listás sztárok, kosztümös, harcos romantikus. Meg az IMDb-n találkoztam már olyan filmmel, ami homlokegyenesen mást ígért a pontok alapján, mint amit kaptam. Nem is egyszer. De itt sajnos stimmel a négyes.

Aamir Khan szemmel láthatóan Johnny Depp babérjaira vágyott a Karib-tengeres filmből, aki ugye gyenge jellemű, szélhámos, csavargó, azonban a film végére szerethetővé válik. Na ez nem jött be. Nem lett szerethető Aamir, sőt bicskanyitogatóan rohadék maradt végig, a jellemváltásai egy idő után idegesítőek és értelmetlenek lettek. Azt hiszem, az ő figuráján csúszott el az egész film. Az meg már csak hab a tortánt, (SPOILER) hogy, ha nem tűnik fel a történetben, minden sokkal egyszerűbben, kevesebb halállal és szenvedéssel ugyanígy alakult volna.

Látványos és zajos, de nem meggyőző

Amitabh nem tudom, mit keresett ebben az egészben vénséges akcióhősként, aki ráadásul nulla emberismerettel és kamaszos ideáival csoda, hogy eddig is élve maradt. És borzasztó rosszul áll neki a koszos, zsíros hosszú haj. Katrina Kaiffal igencsak becsapják azokat a nézőket, akik miatta vesznek jegyet a pénztárban, igazából nem ő a női főszereplő. Két hosszabb jelenete van, mindkettőben nagyon csinos és veszettül jól táncol. De a történethez semmi köze.

Az igazi női főszereplő Fatima Sana Shaikh, az ő szerepe meg abból a szörnyűségből építkezik, hogy egy megölt szülő gyermekének kötelező a gyilkosok elleni bosszúra feltenni az egész életét, megfosztva magát mindentől, ami örömöt és boldogságot jelenthetne. Már a sokadik ilyen témájú filmet láttam, és örülök, hogy nálunk ez nem népi szokás. Ezt Fatima jól alakítja, már a Dangalban is bizonyította, hogy jó színésznő.

Amúgy látszik a pénz a filmben, látványos és zajos. Ezt képes voltam végignézni, szemben a Manikarnikával. De többször biztosan nem fogom.

akció | kaland

A film Philip Meadows Taylor "Confessions of a Thug" (kb: Egy gazember gyónása) regénye alapján készült. A film története szerint az 1830-as években egy csapatnyi útonálló az... több»

0