2019.11.01 18:19 Kóborló Olvasottság: <100x
0

Hát ez meg mi volt?

Véletlenül akadtam erre a filmre itt a Mafab oldalán, és mivel eddig még a létezéséről sem halottam, és a film tartalma felkeltette az érdeklődésemet iránta, tettem egy próbát, hisz egy könnyed kis horrorkomédiára számítottam, és nem mellékesen hamarosan mi is egy osztálytalálkozó szervezésébe kezdünk, gondoltam, ideális másfél órányi kikapcsolódást fog nyújtani jelen alkotás. Sajnos attól viszont nagyon is messze volt.

Oly sokszor mondogattam már magamnak azt az egyszerű dolgot, hogy ha egy számomra teljesen ismeretlen filmbe ütköznék, akkor legalább az előzetesét tekintsem meg, mert lehet, hogy ott már kialakulhat egy viszonylagos kép arról, hogy egy értékelhető filmre bukkantam, vagy egy totál katasztrófára. Jelen filmünk sajnos nálam az utóbbi kategóriába esik, de lehet, hogy mások számára lesznek majd értékelhető pillanatai.

Azzal kezdeném, hogy a Haláli buli, avagy a Haláli suli-buli címen megjelent horrorkomédia mind horror, mind komédia terén csalódást okozott, hisz se nem véres, se nem humoros. Pedig azt kell, hogy írjam, hogy adva volt mindkét dologra a lehetőség, hisz maga a történet jól indul; egy egyszerű csínnyel, amiből az egyik diák kissé kellemetlenül jön ki, aztán ugrunk az időben egy jókorát, és a történet folytatódik egy osztálytalálkozóval, ahol pedig beteljesülhet valakinek a bosszúszomjas vágya. Tehát a forgatókönyvírónak, John Hughes-nak adva volt, ha nem is egy túl eredeti, de egy jó kis slasher horror alapjául szolgáló ötlet rengeteg szereplővel. Aztán a film elmerül egy kicsit a fontosabb karakterek elemzésében. Érdekes, hogy számomra ez volt a legjobban értékelhető pillanata, hisz igaz, hogy a legtöbb karakter igencsak sablonos, de ahogy ezt a film színészei előadják, az legalább igenis élvezhető volt (bár azért sok humorral itt sem nagyon találkozhatunk). Sőt egy idő után a karakterek "működése" is inkább lesz fárasztó, mint megmosolyogtató.

Aztán érkezik a film horrorszála, ami viszont még többet ront az eddig sem túl acélosnak mondható élvezeti faktorán, és azt kell, hogy írjam, hogy totál felesleges is volt. Legalábbis effajta kivitelezésében. Se vér, se feszültség, se izgalmak, viszont rengeteg kínos jelenet. Komolyan mondom, a vége engem már jobban emlékeztettet egy Scooby Doo-s epizódra, mint egy horrorkomédiára.

Senkit nem bátortalanítanék el a filmmel kapcsolatban, hisz, mint írtam, lehet, hogy csak nálam nem volt életképes, de nálam ez kimeríti a rossz kategóriáját.

0