2019.11.26 02:46 Kóborló Olvasottság: 170x
0

Lappangó vadak

Rég nem volt szerencsém az általam igazán nagyra tartott IFC Midnight égisze alatt készített filmhez, de amikor megláttam, hogy a Feral, avagy röviden a Vadnak aposztrofált film is az IFC Midnighttól származik, kissé megörültem, és egyben el is kezdtem reménykedni, hogy talán ismét egy igazi gyöngyszemre találtam. Nos ez sajnos nem így lett.

Úgy gondolom, hogy jelen filmünk az ékes példája annak, hogy ha meglenne az a bizonyos plusz benne, akkor akár még egy kiemelkedő alkotáshoz is lehetett volna szerencséje a horrorszerető nézőnek. De sajnos a Feral tökéletesen beéri a középszerűséggel. Úgy is mondhatnám, hogy nem akar nagyot markolni, pedig a lehetősége megvolt rá.

Lappangó vadak

A történetét nem mondanám egyedülállónak, de még a kivitelezését sem, viszont legalább ízig-vérig horror lett. Persze nem egy brutális horrort tisztelhetünk benne, hisz a gore jeleneteket amolyan finom kézzel adagolják csupán a készítők, viszont a hangulati tényezőkkel kimondottan jól játszanak benne. A szereplőit sem mondanám amolyan tipikus töltelék karaktereknek, hisz ügyesen bemutatják őket a nézőknek, tehát kapnak egy minimális hátteret, de épp csak annyit, hogy a horrorfilmeken edzett nézők egyes karakterek elhalálozásánál tudják, hogy mondjuk ki volt ő a bemutatásuk idején. Ezzel pedig, ha minimálisan is, de sikerül a készítőknek elérniük, hogy izguljunk értük (bár azért már a film eleje felé elég erőteljesen éreztetik, hogy ki is lesz a történet központi figurája). A karakterek egymáshoz való viszonyulása miatt én talán egy kicsit több drámai szálat is el tudtam volna viselni.

A film történetvezetése egyáltalán nem rossz, kissé lappangó az eleje, mondjuk azt sem állítanám, hogy a közepétől túlságosan felpörögnének az események, inkább amolyan ráérősen halad a végkifejlete felé, ami sajnálatos módon elég könnyen kiszámítható lesz. Technikailag is egy korrekt munkát kapunk.

Tehát a film legnagyobb hibája, hogy átlagos akart lenni, és átlagos is lett, így viszont nem nagyon hagy majd nyomot a horror területén.

39 Feral  (2017)

akció | dráma | horror | thriller

A film története szerint egy csapatnyi diáknak keményen meg kell küzdenie a túlélésért egy veszélyes erdőben... több»

0