2019.12.28 21:16 TribeBubu Olvasottság: 206x
0

Így kell hozzányúlni egy nyolc éve elbukott Sötét Lovaghoz

Emlékszem, mikor először láttam, kicsit fanyalogtam, mert nekem Batman gyerekkorom óta Michael Keaton volt, és Christian Bale furcsa volt ebben a szerepben elsőre, de nem volt azért rossz élmény. Aztán megnéztem még párszor, és rájöttem, hogy ez van olyan zseniális, mint Tim Burton két régi műve, csak más aspektusból közelítette meg a karaktert. (Persze vitathatatlan, hogy Burton darkos Batmanje kellett ahhoz, hogy a köpenyes igazságosztó ilyen badass legyen a vásznon.)

Ha valaki ismeri a képregényfigurát és az ellenfeleit, akik feltűnnek ebben a filmben, valószínűleg egyetért abban, hogy ritka ötletességgel nyúlt Nolan és Goyer hozzájuk, hogy aztán a többé-kevésbé a hihető megközelítés táptalaján kibontakozhassanak. Főleg Ra's al Ghul!

Így kell hozzányúlni egy nyolc éve elbukott Sötét Lovaghoz

Nolan a szkript mellett a rendezői székben is kiváló munkát végzett annak ellenére, hogy a képregényfilm műfaj nem éppen a zsánere. Egytől egyig kiváló színészekkel dolgozott, egyedül Holmes kisasszonnyal nem tudott nagyon mit kezdeni. Pocséknak túlzás lenne nevezni a játékát, de sajnos úgy tűnik, azt a szintet nem ütötte meg, hogy a folytatásban, melyben Rachel karaktere komolyabb és drámaibb szerepet kap, újabb szerződést ajánljanak neki...

Ami még számomra kiemelkedő, az a film zenéje. Hans Zimmer nagyjából ekkoriban vált a legkeresettebb zeneszerzők egyikévé Hollywoodban, de szerencsére Batman dallamait a megfelelő odaadással komponálta, ráadásul James Newton Howard is a segítségére volt, és olyan pazarul fülbemászó és epikus alaptémát dobtak össze, ami hibátlanul végigkíséri az egész trilógiát. Ebben a részben pedig különösen ügyeltek rá, hogy szinte minden jelenetben a szárnyak lassított suhogása szolgáltassa a zene ütemét.

És ha még nem lett volna elég ez a temérdek remekelés, a végére olyan cliffhanger jelenetet dugtak a nézők orra alá, aminek köszönhetően A sötét lovag sikere már nem volt kérdés.

akció | kaland

Bruce Wayne (Christian Bale) szüleit a gyermek szeme láttára ölik meg. A fiatal, árva milliomos önszántából elhagyja Gothemet, hogy megismerje a bűnözők világát. Közben... több»

0