2020.01.02 13:59 BaloghBogi42 Olvasottság: <100x
0

A galaxis legújabb próbálkozása

Az elmúlt hetekben szinte fénysebességgel vágtatott be a Star Wars kultuszfilm egyik legújabb mellékágaként a "The mandalorian" című sorozat mind a laptop képernyőkre, mint a rajongók szívébe. Akkora előhangja volt a galaxis legújabb próbálkozásának, hogy még azokhoz is elért, akik nem nézik, vagy nem akarnak tudni az egész SW univerzumról. Megadtam az esélyt a sorozatnak, hiszen a Skywalker kora is meglepően erős fordulatokban és grafikus elemekben bővelkedett, de amikor vége lett az évadnak, csalódnom kellett.

Ha a filmek szintjéhez mérjük, elképesztő gyatra lett. Ugyanazokat a kellékeket, történetvonalakat használja fel, mint amiket előtte már oly sokan, mert tudja, nem tud egy saját Obi Want vagy Chewbaccat alkotni, ezért meg sem próbálja, de pont ezzel veszti el a varázsát. A főszereplő mandalorink háttértörténete kiszámítható, körülbelül az első rész után mindenkinek leesik, átérzi, talán kicsit sajnálja is, de utána feleslegesen minden egyes részben az orrunk alá dörgöli és elvárja, hogy márpedig "sajnálj engem még egy évadon keresztül, mert csak én lehetek az áldozat".

A galaxis legújabb próbálkozása

A mellékszereplők, az úgynevezett csatlósok, vagy szövetségesek karaktervázáról megdöbbentően keveset tudunk meg, a legígéretesebb színészekre nem fektetnek elég hangsúlyt, szinte már csak a "vaspáncélos" játékszereként tartják fent őket, akiket használ, ha kell, de utána felrakja a polcra, hogy újra ő kerüljön a rivaldafénybe. A scifi-western próbálkozás egyetlen pozitívumának a "The child", vagy a rajongók által "Baby Yodának" keresztelt csöppség nevezhető. Minden mozdulata mágikusnak és már-már egyedinek mondható volt, de az ő múltjáról is jobban le lehetett volna rántani azt a leplet.

Az évadzáró a 46 perces hosszúság ellenére unalmas volt, alig volt néhány "hé, vedd le a szemed a telefonodról, és figyelj arra, ami a képernyőn történik jelenet", hiszen ugyanazt szajkózták, amit az előtte lévő 7 részben is, csak hosszított kiadásban. Az meg még hab a tortán, hogy behívtak egy második évadot is. Nem tudom, mit várnak még tőle, de nekem egyelőre ez is csak egy "húzzunk le róla még pár bőrréteget, mielőtt rájövünk, hogy alapból halálra volt ítélve" folytatás lesz.

akció | fantasy | kaland | sci-fi

A Birodalom már megbukott, az Első Rend pedig még nem alakult meg. Egy magányos pisztolyhős eközben az ismert galaxis legtávolabbi szegleteiben utazgat. több»

0