2020.01.04 21:58 petraszab Olvasottság: <100x
2

Amikor a telefonunk okosabb, mint mi

A Jexi - A túl okos telefon című film már az előzetese alapján is egy agyatlan vígjátéknak tűnik, ennek ellenére mégis adtam neki egy esélyt. A történetbe úgy csöppenünk bele, hogy hősünket már gyerekként megismerhetjük. Megérthetjük, felnőttként miért is vált a telefonja rabjává. A jelenben van egy vacak munkája, de se barátok, se párkapcsolat, sőt még a kínálkozó lehetőségeket sem veszi észre az illető, mert a telefon bújása mindennél fontosabb. Ekkor jön a képbe az új telefon és az azon levő új alkalmazás, Jexi, aki pár programhibával fut, és elképesztő szabadszájú.

A filmen annak ellenére, hogy helyenként közönséges, káromkodnak benne, jókat lehetett nevetni. A humor mellett azonban rávilágít egy komoly mai társadalmi problémára. Családi körben, barátok között és az utcán sétálva is számtalan kisgyerek kezében mobiltelefon van. Persze a szülőnek könnyebb azt a kezébe adni, le van kötve a gyerek, addig se neki kell foglalkozni vele. Aztán azon kapjuk magunkat, hogy a 8 éves jobban kezeli a telefont, mint mi (saját tapasztalat). De a felnőtteknél se jobb a helyzet. Elég a tömegközlekedésen szétnézni, mindenki a telefonjába merül, mert mindenki olyan fontos ember. Vagy az étteremben beszélgető párocska is folyton a telefonját bújja, vagy az autós, aki ahelyett, hogy az utat figyelné, még megnézi a közösségi oldalát.

Amikor a telefonunk okosabb, mint mi

A telefonok és közösségi oldalak térhódítása vezetett oda, hogy ma annyi ember van egyedül. Egyszerűen nem tudunk ismerkedni. A sok kütyü kiöli az "ismerkedő gént". Hősünk is, miután kap egy képet, rögtön az jut eszébe, hogy cserébe küld egy farokfotót. Ezek a képsorok voltak az egyik legviccesebbek a filmben, holott ez tényleg így történik a jelenben. Egy nő ismerősöm regisztrált egy társkereső oldalra, ahol a palik 90 százaléka ilyen képpel nyitja a beszélgetést.
 

A film nem akar ítélkezni senki felett, csak egy jelzés, hogy vegyük már észre magunkat.

romantikus | vígjáték

Phil a mobilja rabja. Ébredés után egyből nekiáll böngészni, de a nap lezárása sem múlhat el egy újabb bejegyzés megosztása nélkül. A virtuális világban rengeteg ismerőse... több»

2