2020.02.08 17:39 Kóborló Olvasottság: 1279x
0

Minden van itt

Mikor először volt szerencsém látni eme film előzetesét, egyből éreztem, hogy valami nem szokványos horrorfilmmel lesz dolgom (az első megtekintése után bebizonyosodott, hogy teljesen helytálló volt a megérzésem). Őszintén szólva évekkel ezelőtt, mikor először néztem meg a filmet, biztosan maximális pontszámot adtam volna rá, de azóta megtekintettem már legalább fél tucatszor, és sajnos igaz az a feltételezés, hogy talán csak az első alkalommal üt olyan igazán nagyot, de mindezek mellett simán besorolhatjuk a jobb horrorfilmek táborába.

Voltak és vannak kimondottan pozitív gondolataim a Ház az erdő mélyén című filmmel kapcsolatban, melyeknek a többsége a mai napig helytálló. Az egyik ilyen pozitívuma, hogy kellő mértékben tiszteleg jó pár ikonikus horrorfilm előtt (nagy horrorrajongó vagyok, és az effajta fejhajtást mindig szívesen látom). A másik pozitívuma, hogy a film készítői nem estek a gyakori hibába: (és már bocsánat ezért a megjegyzésért) sajnos a legtöbb horrornál igaz, hogy ha elkészítenek egy kimondottan eredeti és pozitív fogadtatású filmet, feltétlenül szükségesnek érzik annak a folytatását vagy folytatásait elkészíteni. Jelen filmünknél még nem örvendeztettek meg minket ezzel. (Egy öt évvel ezelőtti interjú során fel is tették a készítőknek a kérdést, hogy mikor akarják folytatni a filmet, erre azt felelték, hogy nem valószínű, hogy valaha is elkészül a folytatás) Szerintem sem feltétlenül kéne folytatni, hisz a maga különleges módján kerek vége lett, még akkor is, ha magában a történetben bizonyára lenne még bőséges potenciál.

Minden van itt

A film üde színfoltja volt a 2012-es horrorfilmes felhozatalnak. A fentebb felsorolt pozitívumok mellett kimondottan jó színészi alakításokat láthattunk olyan karakterektől, akiket már számtalanszor láthattunk számos horrorfilmben. Sőt, sok esetben maga a története is rengeteg kikacsintást alkalmaz a slasher horrorfilmek világába, de mégis megvolt az a fajta különleges esszenciája, ami mellett csak úgy nem mehettek el a horrorfilmes rajongók, és akkor még nem is említettük az utolsó húsz percét.

Mindezen pozitívumai mellett még megemlíteném a technikai kivitelezéseit is, ami kimondottan korrekt lett, és a már említett utolsó húsz percében pedig a gore-jelenetek szerelmeseit is maximálisan kielégítik, hisz nemcsak vérből és belsőségekből kapunk eleget, de ennyi horrorfigurát sem préseltek még egy film zárónegyedébe (horrorrajongók számára közel olyan élmény lehetett ez, mint a Marvel rajongók számára a Végjáték nagy csatája).

Mindent egybevetve egy kimondottan szórakoztató filmélmény lett a Ház az erdő mélyén, aminek csak az az egyedüli nagy hibája, hogy a hatalmas csavarjai mellett kevésbé marad meg egyfajta időtálló klasszikusként. Talán csak emiatt lett nálam négy csillag a végeredmény.

horror | szatíra

Öt egyetemista srác úgy dönt, hogy egy vidéki házikóban tombolják ki magukat egy hétvége erejéig. Az éjszaka azonban egy rémálommá válik, amikor félelmetes természetfeletti... több»

0