2020.02.26 19:18 L.Regina Olvasottság: 675x
1

Country roads, take me home

Premier előtti vetítésen láttam a filmet, aminek igazán örültem, ugyanis nagyon vártam már. A Sötét vizeken történetében kicsit hasonlít az Erin Brockovich. filmhez: egy ügyvéd megtesz minden tőle telhetőt, hogy kiálljon a kis emberekért olyan nagy vállalatokkal szemben, amelyek több ezer életet veszélyeztettek, mert vegyszerekkel mérgezték őket.

A film stílusa majdhogynem dokumentarista, nem hatásvadász, nem puffogtat közhelyeket. Mégsem válik unalmassá, ugyanis a történetvezetés nagyon jó. A nézőt bevonzza a film, ugyanúgy ki akarjuk deríteni az igazságot, mint Robert Bilott, és ahogy halad előre történet, és derül ki egy újabb borzalmas tény vagy adat, úgy döbbenünk meg vele együtt.

Country roads, take me home

A főszereplőt Mark Ruffalo alakítja zseniális színészi játékkal. Jó volt látni egy ilyen komolyabb szerepben, filmben, és így bebizonyította, hogy nem csak a szuperhősködéshez ért. Plusz a sok Hulk mellékszereplés után örülök, hogy ismét főszerepet kapott.

Ami a legjobban tetszett a filmben, az az, hogy tényleg érezni, mennyi idő és mennyi energia, míg egy ilyen ügyben valamilyen előrelépés történik. Több évről beszélünk, és szerencsére érződik az idő múlása, és nincs úgy összevágva, hogy csak egy pillanatnak hat.

Nagyon dühítő és elkeserítő nézni a filmet. Hiszen kiderül, hogy a DuPont éveken át mérgezte az embereket, mindezt úgy, hogy végig tudtak róla. És ezek után minden eszközt bevetnek, hogy elkerüljék a felelősségre vonást. Megnyugtató viszont az a tudat, hogy vannak olyan emberek, mint Bilott, akik ezt nem tűrik, és van bátorságuk szembe menni ilyen nagyvállalatokkal.

Szóval összességében ez egy nagyon érdekes, de egyben egy rendkívül nyomasztó film. Az ember tudja, hogy ilyen dolgoknak nem lenne szabad megtörténnie, mégis megtörténnek, és érezzük, hogy a világ mennyire igazságtalan. De ennek ellenére van egy pici pozitív felhangja a befejezésnek, a film nincs lezárva: Robert Billot éveken át tovább harcolt a DuPont ellen, és próbált minél több embernek igazságot szolgáltatni.

dráma | életrajzi | thriller | történelmi

Robert Bilott sikeres ügyvéd, karrierje során számos pert nyert. Amikor azonban egy gazda kér tőle segítséget, szembesül pályája egyik legnehezebb ügyével. A DuPont hosszú... több»

1