2020.03.02 21:44 Teemeah Olvasottság: 228x
0

Szerethető, ugyanakkor brutális

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::

Amiért Pong Dzsunho Oscart kapott, nevezetesen a zsánerek zseniális, meghökkentő keverése, azt bizony nem ő találta fel, a koreai filmiparban ez egy bevett szokás. Itt is úgy ülsz neki ennek a filmnek, hogy na, ez egy jó kis vígjáték.

Szerethető, ugyanakkor brutális

Von Ljuhvan harcedzett katona, speciális észak-koreai kém. Donggu néven éldegél egy dél-koreai kis nyomornegyedben, ahol adja az idiótát, a falu bolondját játssza. Parancsra vár otthonról, de az csak nem akar érkezni. Közben leveleket írogat a mamájának haza, akit évek óta nem látott, de a párt megígérte, hogy gondoskodik róla. Telik-múlik az idő, egyszer csak megjelenik Herang, egy újabb északi kém, aki rockerként akarja meghódítani a déli vidéket. Ez azonban felettébb gyanússá is teszi Ljuhvan szemében, hisz évek óta parancsra vár, aztán egyszer csak utánaküldenek még valakit? Hát még, amikor a siheder Hedzsin is megjelenik, aki középiskolás diáknak álcázza magát.

Ljuhvan egyre inkább kételkedni kezd a pártban és a kitűzött célokban, különösen mikor se szó, se beszéd megparancsolják nekik, hogy legyenek öngyilkosok. És kérem szépen itt lesz az addig térdcsapkodósan röhögő vígjátékból komor drámába fullasztott kemény akciófilm. Mert a fiúk nem adják olcsón a bőrüket, amikor jön a kiképzőjük, hogy személyesen tegye el láb alól a tanítványait. Ráadásképp még a déli hatóságok is rájuk szállnak. Brutális akciófilmmé kerekedik innen, van minden, amit akarsz, üldözés, fegyverek, földharc, lövöldözés. És persze közben érzelmek töménytelen mennyiségben.

Mindhárom srácnak más a mozgatórugója a parancsmegtagadásban, persze Ljuhvan története van leginkább kidomborítva, hisz ő a főszereplő. A színészi játék nagyon ott van, Kim Szuhjon gyakorlatilag betonba ágyazta magát ezzel a szereppel mint Korea egyik top színésze.

akció | dráma | vígjáték

Három észak-koreai kém délen, egy kis faluban vár a bevetésre, miközben álnéven és álruhában próbálnak elvegyülni a helyiek között.

0