2020.03.26 16:33 Shelby07 Olvasottság: 279x
4

Zsenialitás vagy valóság?

A történet adott. A DC világból már megismerhettük a gonosz Joker karaktert, aki valamilyen okból kifolyólag megőrült, és embereket gyilkolt. Hát ez nem teljesen az a történet, így, ha csak azért néznéd meg, mert szeretted a Batman filmben, az Öngyilkos osztagban vagy a Gotham sorozatban a karaktert, akkor még egy kicsit gondold át, hogy megnézed-e!

De, hogy segítsek, néhány érv, hogy miért nézd meg:

Zsenialitás vagy valóság?

- Zseniális a színészi alakítás.

- Megismerhetsz egy mentális betegséget, ami jelenleg is nagyon sok embert érint a világban.

- Új oldaláról ismered meg a Joker karaktert.

- Mert mindenki azt mondja, hogy nagyon jó film :)

De lássuk csak, miért is olyan jó ez a film!

A színész, Joaquin Phoenix nem hiába kapta meg az alakításáért járó Oscar-díjat. Nagyon nehéz olyan karakter alakítani, aki szerethető, és akiért érdemes nézni egy filmet. De még nehezebb olyan szerepet eljátszani, ami nemcsak, hogy megosztó, de még őrült is. Talán belül is kicsit őrültnek kell lenni, hogy annyira át tudja valaki adni a szerepnek magát, mint Joaquin.
Nagyon jól alakít, és annyira valóságos az egész történet. Semmi nagy szenzáció nincs benne, nincsenek mesteri effektusok, legyőzendő ellenség és szuperhősök. Mindössze a való világot mutatja be egy mentálisan beteg ember szemszögéből. Nagyon elgondolkodtató, és csak magamat tudom továbbra is ismételni: zseniális!

Remélem, sikerült meggyőznöm, ha éppen azon gondolkodtál, hogy megnézd-e vagy sem. Arra viszont számíts, hogy ha nem nézel a dolgok mögé, ha csak a nagy csattanót várod, és az izgalmat keresed, akkor ez nem a te filmed, akkor egyenesen utálni fogod! De ha megvan a képességed, hogy ne csak azt lásd, ami előtted van, biztosan elnyeri a tetszésed a Joker film!

87 Joker  (2019)

dráma | krimi | thriller

Eszelős, veszedelmes, kissé mulatságos. Vajon mi vezetett oda, hogy a sikertelen stand-up komikusból pszichopata gyilkos, Batman főellensége váljon? Todd Philips szenzációs... több»

4