2018.02.21 15:58 Artemisia Olvasottság: <100x
3

Átgondolatlan, összecsapott munka

Sok szembetűnő hibája van a filmnek. Szembetűnően utánozza a Sin Sity-t, azonban Spirit giccses monológjai ellenére semmi hatása nincs a városnak a cselekményre, nem képezi olyan szerves részét a történetnek mint a Sin Sity esetében. A főhős személye elég egysíkú, és sekélyes az ábrázolás, gyakorlatilag fogtak minden szuperhős-allűrt és összegyúrták Spiritben, de valódi tartalmat és személyiséget nem adtak neki,kidolgozatlanul hagyták a karaktert.Pl.megvan a tipikus szívtipró imidzs, de nem tudjuk meg,hogy szereti-e Helent, vagy hogy még érez-e valamit Eva Mendes karaktere iránt. Maga a fő konfliktus , a várost fenyegető gonosz-zseni is a tipikus sablon sztori, az akciójelenetek, a szökések,menekülések teljesen kiszámíthatóak.

Elsősorban a szereposztás keltette fel a kíváncsiságom a film iránt, de az sem sokat segített a filmen. Samuel L.Jackson unalmas,kötelező karakter, aki gonosz terveket forral és gyűlöli Spiritet ; Sarah Paulsonnak gyakorlatilag semmi funkciója nincs, egy rendőr szürkeegér -lánya, aki szerelmes Spiritbe; Eva Mendeznek sincs sok befolyása az eseményekre, néhány összefüggéstelen információt kapunk róla, pl.hogy kamaszkorában Spirittel járt, de szakított vele és hogy szereti a csillogó ékszereket, de hogy ezek miért relevánsak a cselekmény szempontjából vagy, hogy egyáltalán a karakter miért releváns, azt nem tudjuk meg.

Átgondolatlan, összecsapott munka

A végső leszámolásnak nincs súlya, nem tartogat izgalmakat, Spirit életben maradt mert a forgatókönyv szerint így kellett lennie, de nem küzdött érte, nem is számítunk kemény harcokra. És az a feltevés is ingatag, hogy megőrződött Herkules vére. Ha a csontjairól lett volna szó kicsit ésszerűbb lett volna, de több ezer év után a csontok sem maradnak épen. Vagyis egy átgondolatlan, összecsapott munkáról van szó.

akció | fantasy | kaland | krimi | sci-fi | thriller

A Spirit - A sikító város egy meggyilkolt rendőr, Denny Colt története, aki különös módon a Spirit nevű álarcos bűnvadász képében születik újjá. Legfőbb célja a hőn... több»

3