2020.04.16 09:56 arctoslion Olvasottság: <100x
1

Hitchcock...

Idén augusztusban lesz 121 éve, hogy megszületett Alfred Hitchcock, a filmművészet Nagy Embere. Brit születésű, eleinte mérnöknek tanult. Már nagyon fiatalon megérezte magában a feszültségkeltéssel kapcsolatos tehetséget.

Első filmjét nem fejezte be, ezt egyébként 1922-ben kezdte el. Pár éves próbálkozás után készült el az első olyan filmje, amelyet az első saját művének ismert el. Címe "Titokzatos lakó ". A mai napig híres alkotások is a nevéhez fűződnek, nem beszélve az első hangosfilmről, melyet ő készített, címe "Zsarolás ". Nem sokkal ezen történések után Amerikába költözött, felvette az amerikai állampolgárságot. A Manderley-ház asszonya 1940-ben Oscar-díjat hozott számára. 1968-ban életműdíjat kapott, amely természetesen teljesen megérdemelt volt, hiszen nem akárki készít nagyjából ötszáz filmet.

Hitchcock...

Imádta a szőke színésznőket, de nem sokan tudják, hogy egyetlen szerelme, egyetlen felesége Alma Reville volt, akit 1926-ban vett feleségül, és 54 éven át voltak együtt. Sokan nem tudják, hogy Alma a filmjei elkészítésében is közreműködött, de neve – állítólag a feleség kérésére – nem szerepelt a stáblistákban. A nem kevés színésznő, akikkel filmeket készített, mind-mind az őáltala elképzelt karakter volt. Lásd Kim Novak, Eva Marie Saint, Grace Kelly, Tippi Hedren. Az is kevesek által ismert tény, hogy közel negyven filmjében pár pillanatra ő maga is feltűnt. II. Erzsébet a 70-es években lovaggá ütötte.

Los Angelesben halt meg 1980. április 29-én.


Hitchcock ( 2012 )

A 2012-es filmben Sir Anthony Hopkins fergeteges alakítással rukkolt elő, nem beszélve Helen Mirrenről. A film látványos, végig élvezetes, a székben marasztalja a nézőt. Igazi szórakoztató alkotás, méltó a "Mesterhez ". Hopkins maszkmestere legalább akkorát alkotott, mind a J. Edgar Hoover filmben DiCaprio maszkosa. Zseniálisak voltak.

Nálam a film mindenképpen 10/10

79 Hitchcock  (2012)

dráma | életrajzi | romantikus | vígjáték

A film a nagysikerű Alfred Hitchcock and the Making of Psycho című könyv adaptációja, mely bepillantást enged minden idők talán legnagyobb hatást kiváltó filmjének, a Psycho... több»

1