Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

Hitchcock (2012)

Hitchcock
Filmadatlap
 
27
Szereplők
7
Vélemények
18
Képek
1
Videók

Galéria (18)

Videók (1)

 
arctoslion   2020. 04. 16.

legújabb vélemény

1
Hitchcock...

Idén augusztusban lesz 121 éve, hogy megszületett Alfred Hitchcock, a filmművészet Nagy Embere. Brit születésű, eleinte mérnöknek tanult. Már nagyon fiatalon megérezte magában a feszültségkeltéssel kapcsolatos tehetséget. Első filmjét nem fejezte be... teljes kritika»

 
indingo   2019. 02. 19.

0

A film egy zseniális rendező egyetlen és talán a legsikeresebb filmjének az alkotó munkáját követi végig és azt ahogy az egyes jelenetek megszületnek a fejében a valóság és annak képi megjelenítése. Minden zseni mellett ott egy nő, jelen esetben a f... több»

 
Zsceeeka   2017. 12. 31.

0

Érdekes volt, de azért azt a szintet nem hozta, amit vártam tőle. Azért a nagy múltú film rajongóinak mindenképpen kötelez darab, mert érdekes megfigyelni, hogyan lett belőle az, ami.

 
nagynesze   2015. 08. 31.

0

Nagyon jó ötlet volt elkészíteni ezt a filmet. Egy kirándulás Hitchcock szórakoztatóan furcsa világában. Nem egy grandiózus világszenzáció, de mindenképpen érdemes megnézni. A nagyszerű színészi alakítás(ok) mellett, nagyon eltalált, apró és néhol groteszk humorral is kecsegtet.

 
kovacsbarn   2015. 03. 31.

0

Filmes fanatikusoknak alapmű, Scarlett isteni, mint mindig :-) Tetszett a moziban a mobiltelefon-kikapcsolós felhívás á la Hitchcock

 
Sniper   2016. 02. 26.

0

Tehetséges rendezőnek tűnik Gervasi, de ezen a filmen még minden gyermekbetegség meglátszódik. Az előnyére legyen mondva, hogy ügyesen építi fel a karaktereit, és annak ellenére hihető a filmje, hogy egy csomó dolog nem úgy történt a valóságban, sőt,... több»

 
mártilány   2015. 01. 11.

0

Ha soha nem hallottam volna Hitchcockról, akkor azt hinném, hogy ez az egész film csak az öregedő házaspár családi drámája, de ettől azért kicsit többet vártam volna. Nem rossz ez, de nem is jó, és csak az, hogy idők egyik legnagyobb rendezőjének kul... több»

A film összbevétele 23 570 541 dollár volt (imdb.com).

 

A Hitchcock volt Sacha Gervasi rendezői debütálása.

(hp)
 

Anthony Hopkins és Alfred Hitchcock ismerték egymást. A színészt ügynöke mutatta be a korosodó rendezőnek egy étteremben.

(hp)
 

A filmet mindössze 36 nap alatt forgatták.

(hp)
 

A fényképen, amit Alfred felvesz Almával való veszekedése után, valóban Alfred Hitchcockot és feleségét, Alma Reville-t láthatjuk.

(hp)
 

Helen Mirren, aki a legendás rendező feleségét alakítja a filmben személyesen is találkozott Alfred Hitchcockkal, aki szerepet kínált neki 1972-es filmjében, a Tébolyban. Mirren visszautasította a szerepet, de bevallása szerint később megbánta a döntését.

(hp)