Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
76

Peter Sellers élete és halála (2004)

The Life and Death of Peter Sellers
Filmadatlap
 
27
Szereplők
1
Vélemények
1
Képek
Videók

 
Berto49   2018. 02. 25.

legújabb vélemény

Az enyhén szólva is excentrikus viselkedésű sokoldalú színészegyéniséget parádésan állította a nézők elé az ausztrál születésű Oscar-díjas Geoffrey Rush. A „Ragyogj!” óta tudom, hogy milyen tehetséges, de a logopédus szerepében is kiváló volt a „Király beszédé”-ből. Sellersről a legtöbb nézőnek a Rózsaszín Párduc ügyefogyott Clouseau felügyelője jut az eszébe, de nekem az „Estély habfürdő”-vel a csúcs, meg nagyon tetszett az „Isten hozta, Mr...” is. Őszintén szólva kissé csalódtam a bemutatott magánélete miatt, nem volt kimondottan egy kiegyensúlyozott személyiség. Erről legtöbbet Blake Edwards tudott volna mesélni, hiszen neki kellett sorozatban elviselnie a sztár rigolyáit. Szerencsére a néző csak a filmszalagra rögzített ragyogó alakításaival találkozhat, így mentesül a privát szféra idegőrlő különcségeitől. A film külön bónusza volt, hogy a második feleség, Britt Ekland, a svéd szexbomba szerepét az egyik kedvencem, a csodaszép Charlize Theron játszotta.

 

A HBO finanszírozta a filmet.

(mamiéstöti2)
 

A filmért megkapta a "legjobb férfi főszereplő televíziós sorozatban vagy tevéfilmben" Golden Globe és Emmy díjat is Geoffrey Rush.

(ZeroHero)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.