44% 121 szavazat
Hogy veszítsük el barátainkat és idegenítsük el az embereket?

Hogy veszítsük el barátainkat és idegenítsük el az embereket?

How to Lose Friends & Alienate People
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
17
Szereplők (17)
7
Képek (7)
1
Videók (1)
2
Érdekességek (2)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Sidney Young (Simon Pegg) kiábrándult értelmiségi, aki egyszerre csodálja és fitymálja a hírességek világát, a hírnevet és csillogást. Radikális hangú alternatív magazinja, a Post Modern Review kicikizi a média által körülrajongott sztárokat és trendeket, így amikor a konzervatív new yorki Sharps magazin kiadója felhívja és állást ajánl neki, sokkot kap. Úgy tűnik, Clayton Hardingot (Jeff Bridges) lenyűgözi Young stílusa, és vitriolos írásai. Így válik Sidney kritikus kívülállóból egy feltörekvő sztár, Sophie Maes (Megan Fox) bizalmasává; kollégája, Alison Olsen (Kirsten Dunst) irányában pedig feltámad benne a vonzalom.

Rendező: Robert B. Weide
Forgatókönyvíró: Peter Straughan, Toby Young
Ország: Egyesült Királyság
Premier (HU): 2009.12.19.
 
2021.09.23 De Matt

legújabb vélemény

Jó szatíra

Lehet, hogy helyenként kissé túlzó, de szerintem kitűnő filmszatíra a mostanra borzasztóan anyagiassá vált és sznob világról, amelyben a semmitmondó, jellem- és jellegtelen, üres figurák vezetnek. Simon Pegg kitűnően ábrázolja a becsületét és karakterét még megőrizni képes embert, akit nem vakít el a hírnév, és bár egyszer meginog, ismét visszatér valós jelleméhez. Bárcsak sok ilyen személy létezne a valóságban is!

0
 
2017.10.05 indingo

Nagyon agyzsibbasztó volt a film, a cím alapján sem ilyen filmre számítottam. A főszereplő karaktere és szinkronja is roppant idegesítőre sikeredett.

0
 
2015.05.23 Curacao86

Lapos, unalmas és szánalmasan gyenge cím, történet, szereplők és rendkívül kiszámítható végkifejlet. Értem, hogy egy fajta szatírikus ábrázolással akar bemutatni egy világot, ami nagyjából sikerült is, de attól még nem lett érdekes, hiába kerültek be... Több

0
 
2016.02.15 doroffee

Nem egy világmegváltó film, de szerintem vicces volt és élvezhető. És nagyon sok mindent elmondott emberi kapcsolatokról, médiáról, sztárgyártásról. Én a szerkesztési stílusát és az enyhén szarkasztikus humorát is bírtam.

0

A film összbevétele 17 286 299 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Toby Youngot, akiről lényegében a film szól, kitiltották a forgatásról, mert állítólag folyamatosan zavarta a színészeket és zavarta Robert B. Weide-ot miközben instrukciókat adott ki, hogy hogy rendezze a különböző jeleneteket. Szerző: rbernadett

#2