2020.04.28 22:48 Danny99 Olvasottság: 354x
0

Szarból várat

A Franco tesók Tommy Wiseau kultikus filmjének, a The Roomnak állítanak emléket a The Disaster Artisttal. A mű Greg Santero memoárján alapszik, ami a film megszületéséről és a Wiseau-val való barátságáról szól.

A katasztrófaművész az eredeti film kulisszái mögé és annak előéletébe nyújt betekintést. Nemcsak a stábot, hanem a két színész barátságának történetét is megismerhetjük. Tommy Wiseau egy Berki Krisztiánba oltott Donald Trump, vagyis egy kétes múltú milliárdos bohóc, aki néhol már-már Boratot idézően buta, tapintatlan. Greg Sestero egy fiatal, könnyen manipulálható srác, aki Tommyval örök barátságot köt. A film rámutat arra, hogy milyen kicsi a trash tartalom és a szimplán szar között a különbség, sőt néha csak a körítés, besorolás választja őket el egymástól. tartalom és a szimplán szar között a különbség, sőt néha csak a körítés, besorolás választja őket el egymástól.

Szarból várat

A két testvér között nyilván kiváló volt a kémia. Dave Franco vitathatatlanul karrierje legjobb alakítását nyújtja, de úgy, mint élete során állandóan, ezúttal is a bátyja árnyékában maradt, aki még őt is túlszárnyalja. James Francoról eddig is tudva lévő volt, hogy kiváló színész, de ez egyértelműen élete legjobb alakításai közé sorolható. Wiseau akcentusát, összes mimikáját kiválóan visszaadja. Sajnálatos, hogy az Oscar-jelölést a metoo botránynak köszönhetően bukta. Egy tisztán szakmai(?) díjnál nem gondolom, hogy bármi külső tényezőnek szerepet kéne játszania az odaítélésben.

Nem egy, a Franco családhoz köthető színész is szerepet játszik a filmben, például James országos cimborája, Seth Rogen, aki nem a szokásos, füves gyökeret játssza, hanem egy feszült profit, akit Wiseau amatörizmusa teljesen kiakaszt. Alison Brie is természetesen feltűnik, aki hozza a kötelezőt Dave barátnőjeként. A produkció továbbá rengeteg sztárt tartogat egy-egy jelenetre: Sharon Stone, Lizzy Caplan, Kristen Bell és még sorolhatnám.

A mozi a The Room ismerete nélkül is teljes mértékben élvezhető, ha valaki vevő az abszurd, groteszk humorra, de akkor válik egy igazán zseniális alkotássá, ha a néző tisztában van a film mai kultikus státuszával és Wiseau "munkásságával".

dráma | életrajzi | vígjáték

A katasztrófaművész Tommy Wiseau kultuszklasszikusa, A szoba forgatásába nyújt humoros, de kendőzetlen bepillantást. Ez az a produkció, melyet minden idők legjobb rossz... több»

0