2020.05.12 13:00 Laca//Ho/rr/oR// Olvasottság: 205x
2

Thor után John Wick

Rég láttam ennyire ütős akciófilmet, ezt az alkotást csak ajánlani tudom. A történet nem sikerült úgy, mint maga a jól megrendezett akció-jelenetek tömkelege, de ezt leszámítva így is egy elképesztő robusztus akciófilmet kaptunk. Maga a helyszín pedig, Mumbai, India egyik városa jó ötletnek bizonyult, így még nagyobb erővel bírt az egész film. Gondolok itt a zsúfolt utcákra, háztömbökre; a földrajzi helyeket (adottságokat) remekül kihasználták, mint például a várost körbe vevő hidak – ezeket roppant jól „használta fel” a film, mert sok jelenet ezért tudta átadni magát ilyen erővel.

A zsoldosoknak egy dolog számít igazán, a pénz és a küldetések végrehajtása. A főszereplő, Chris Hemsworth „Tyler Rake” a tipikus zsoldos karakter, akit csak a gázsi érdekel. A vele történt „sötét nap” végett más nem érdekli, míg nem találkozik a küldetése „csomagjával”, Rudhraksh Jaiswal, „Ovi Mahajan”-nal. Jól érzékelhető, ahogy halad a sztori, úgy barátkozik össze a két karakter, és ismerik meg a másik nem éppen derűs életét, avagy múltját.

Amint beindul a cselekmény, elképesztő jelenetsoroknak lehetünk szemtanúi, véleményem szerint jobbnál jobb akciójeleneteket kapunk a filmtől, de nem végig, hanem fokozottan hagy egy kis időt a film feldolgozni a történéséket. Mikor azt hinnénk, drámai lezárása lesz, nem hagy minket nyugodni, utoljára maximálisan egy csattanóval zárja le az alkotást.

Összességében egy remekül elkészített, jól felvezetett, kőkemény akciófilmet tett le az asztalra Sam Hargrave rendező. Ugyan a történet nem épp a legnívósabbra sikeredett, szerintem nem váltja meg a világot, de ez legyen a legnagyobb probléma. Pár év után egy újabb remek akciófilmet láthattunk, és csatateret csinált Mumbaiból.

akció

Egy képzett zsoldos, Tyler Rake élete legnagyobb és legveszélyesebb kihívása előtt áll: ki kell menekítenie egy drogbáró elrabolt fiát Bangladesben. Megkezdődik a versenyfutás... több»

2