2020.06.17 16:55 L.Regina Olvasottság: 904x
0

Bűnös vagy nem bűnös?

Spoirel veszély!

Mikor elkezdtem nézni a sorozatot, nem sokat tudtam róla, még az előzetesét sem láttam, csak a történet nagy vonalaival voltam tisztában. Ezért eleinte azt hittem, a tárgyalásról, bíróságról, ügyvédekről fog szólni a cselekmény. De nem ezeken volt a hangsúly, csak az utolsó pár részben. Ez a sorozat inkább magára a családra, az egyénre fókuszál, hogyan viseli meg őket az egész jogi és rendőrségi procedúra. Sikerült jól érzékeltetni a Barber család kálváriáját, egyáltalán nem untatott, jól át lehetett érezni a helyzetüket.

Bűnös vagy nem bűnös?

Chris Evans és Michelle Dockery remekül alakít, jó párost alkotnak. Érdekes volt figyelni, mennyire máshogy élték át a történteket, mennyire más a véleményük. Mi, nézők nem tudjuk meg pontosan, mi az igazság, nem tudjuk, ki ölte meg Rifkin fiút, és ez jól is van így. Hiszen a szülők sem fogják sose megtudni a valóságot, és így jobban át tudjuk érezni a helyzetüket.

A sorozat legdurvább pontja számomra az anya karakterének átalakulása, kvázi összeomlása. Laurie Barber karaktere felkerült a legrosszabb anya top 10 listámra. Egy ideig együtt lehet érezni vele, de a sorozat fináléjában borzalmas dolgokat tesz, és ezzel borzasztó mód feldühített. Persze egyesek a védelmére kelhetnek, és magyarázhatják a tetteit, de engem ez nem érdekel. Sok más választása lett volna, de ahhoz nem volt joga, amit Jacobbal tett. Andy Barber ezerszer különbül viselkedett, pedig ugyanolyan helyzetben volt, mint a felesége.

Nagyon erős lezárást kapott a sorozat, és szerintem így is kéne abbahagyni, nem hiányzik még egy évad.

misztikus | thriller

Egy apa mindent elkövet, hogy megvédje kisfiát, akit gyilkossággal vádolnak. William Landay azonos című regénye nyomán.

0