2020.06.28 22:22 MrP Olvasottság: <100x
0

Hajrá, Victor

A sorozat címével is arra utalnak, hogy kötődik a 2018-ban bemutatott Love, Simon című filmhez. A mozit alapvetően szerettem, ezt majd szövegesen is szeretném részletezni az oldalon, viszont két nagy bajom volt vele. Az egyik, hogy túlságosan visszafogott, a másik pedig, hogy annak ellenére, hogy sokan ikonikus jelenetnek tartjátok, a vége számomra nagyon vásári, a szó negatív értelmében. Ezért kíváncsi voltam, hogy mit hoznak ki egy sorozatban ebből a témából.

Az első rész először negatív benyomást tett, valószínűleg a film fenti két hibája miatt, de egyúttal elhelyezte a sorozatot Simon idővonalán. Egyébként az utána következő részek elfeledtették a negatív érzést.

A főszereplő jó választás volt, összességében jól kidolgozták, Michael Cimino alakítása nagyon hiteles számomra. A főbb epizódszereplőkre ugyan kellett volna 1-2 dimenzió, és a "nagy bölcs tinédzser" szereplőket mellőzhették volna, ezt a karaktert kifejezetten nem szeretem, mert nem tartom hitelesnek. Ettől függetlenül a szereplőgárda és a szerepek illeszkednek a cselekménybe, és számomra ez a legfontosabb.

A coming out témáját, mint konfliktust kicsit jobban érezteti, mint a Love, Simon. Hiányérzetem ugyan van, de kicsit elfogult vagyok, mert egy közel álló meleg ismerősöm egyszer elmesélte az ő történetét... vagyis kálváriáját és alapvetően ennek a bemutatását várom el a filmvilágtól is. A poklot, amit meg kell járniuk a homoszexuális fiataloknak. A sorozat mondanivalója viszont ezt a várakozásomat felülírja, egyetlen okból: azt üzeni a coming out előtt állóknak, hogy nem szabad félniük.

A sorozatból a 8. epizód lóg ki, nagyon erőltetettnek hat. De a vége kifejezetten tetszett. Ezt nem részletezem, hogy ne spoilerezzem el, viszont csak a zárójelenet miatt gondolkodtam el, hogy 5 csillagot adjak-e, azt kiemelkedő alkotásoknak szánom. Azért az ötösalát megkapja.

dráma | romantikus | vígjáték

Viktor, a Creekwood Középiskola diákja homoszexuális, és a megfelelő alkalomra vár, hogy megoszthassa családjával és barátaival féltve őrzött titkát. Amikor beleszeret egy... több»

0