2020.08.05 19:17 Artemisia Olvasottság: 284x
6

Hősök harca

Batman vs. Superman, Bruce Wayne vs. Clark Kent, legenda a legenda ellen. A DC két legerősebb aduásza egy monumentális moziban.

A várakozásokkal ellentétben a film nem kifejezetten az akcióra épít, sokkal inkább egy erősen drámai művet kapunk. Ügyesen ötvözi a két hős történetét, egyszerre autentikus Superman mozi és dinamikus Batman film, amit kellemesen megfűszerez azokkal az adalékokkal, amik kettejük találkozását és összeütközését eredményezik.

Hősök harca

A metropolisbeli isten és a gothami Denevér is válságukat élik; Superman a jelenben nem tud élni, úgy néz ki, az emberiség nincs felkészülve az erejére. Batmant pedig a múltja kísérti, és a megoldást Superman elpusztításában látja, a háttérből pedig az őrült zseni, Lex Luthor is mozgatja a szálakat, akinek szintén az a célja, hogy megbuktassa Supermant. A film csúcspontjaként egy aljas cselnek köszönhetően sor került Batman és Superman összecsapására, ahol az akció helyett ismét a dráma kerül előtérbe.

A látvány és a CGI fantasztikus, a vágások is nagyszerűek, a végjáték tökéletes ebből a szempontból, de természetesen Superman önfeláldozó hőstette teszi fel a filmre a koronát, amivel egyben a DC legmegejtőbb és talán legtöbbet vitatott momentuma is lett, ezernyi kérdést vetve fel. A szereposztás legalább ilyen jó, egyedül Ben Afflacknél éreztem, hogy néhol giccsbe hajlik az alakítása.

Henry Cavalli viszont remekel Superman szerepében, ahogy Amy Adams, Gal Gadot és Jeremy Irons is nagyszerű alakítást nyújtanak. Jesse Eisenbarg szellemes Lex Luthor, karakteres gonosz. Egyedül Wonder Womannel kapcsolatban nem volt semmi megmagyarázva, csak hirtelen berántották a fináléra, de ott alapvetően jól szerepelt.

akció | kaland | sci-fi

Batman Superman ellen: Az igazság hajnala filmtartalom: Egy ellenőrzés nélküli istenszerű szuperhős tetteitől tartva Gotham City saját, félelmetes és hatalmas igazságosztója... több»

6