2020.08.31 09:41 BaloghBogi42 Olvasottság: 117x
4

A saját korlátaid nem csak átlépni, de átrepülni is képes leszel…

Ezt az igaz történeten alapuló sportdrámát sokféle szempontból meg lehet közelíteni, de mint az esetek többségében, most is a karakterek érzelmi világa és személyiségtípusa szempontjából a legérdekesebb.

Kezdetnek itt is van Eddie édesapja, akinek habár megvolt a lehetősége élete folyamán megvalósítani legnagyobb álmait, és rátalálni a család és karrier közti egyensúlyra, képtelen elfogadni, hogy a fia ennél többet akar, és szinte a történet végéig szkeptikus és cinikus igyekszik maradni. De az ő szíve sem kőből van, és az utolsó pillanatokban hinni kezd, nem is hiába…

A saját korlátaid nem csak átlépni, de átrepülni is képes leszel…

Ha már a szülőknél tartunk, a főszereplőnk édesanyja ennek a szöges ellentéte, hiszen ő a legelső ötletektől kezdve bízik a fiában, és mindent feláldozva támogatja őt, különösen akkor, amikor a siker a legkevésbé sem tűnik biztosnak, és olyan, mintha minden erőfeszítés hiábavalónak bizonyulna. Janette hisz a csodákban, az ő mantrája az, hogy a kitartás elnyeri végső jutalmát; még ha ez nem is egyszerű kétkedő férje mellett, egy pillanatra sem inog meg a hite gyermekében.

De nem ők voltak az egyetlenek, akik a címszereplő sorsára hatást tudtak gyakorolni, mivel a sztorink talán nem kapott volna ekkora figyelmet, ha a világhírű Hugh Jackman által alakított Bronson Peary nem keveredik bele kissé kusza sorsába. Ő tipikusan az a személyiség, akinek minden adott volt ahhoz, hogy ismertté váljon, de túlzottan félvállról vette a tehetséget, amit magában hordozott, így a csúcsról szinte mélyzuhanásban gurult végig a lejtőn, egyenesen abba a gödörbe, ahol nem találni mást, csak alkoholt és önsajnáltatást. Már-már bűneinek feloldozásaként éli meg, hogy Eddie az ő keze által juthat fel ugyanoda, ahol hajdanán még ő foglalt helyet.

És végre el is érkeztünk a fent már többször is említett főhőshöz, akinél sosem volt kézenfekvő, hogy elér valamit, akire mindenki furcsán nézett, mert nem volt való oda, ahova tartozni vágyott, és aki különcként lavírozott keresztül a társadalom normáin, átszakítva a gátat az elvárt és a lehetséges között. Ő a lázadó, aki a saját életével tudja bizonyítani, hogy a legnagyobb győzelem nem mások vereségbe taszítása, hanem egy olyan álom megélése, amiben a saját korlátaid nem csak átlépni, de átrepülni is képes leszel…

dráma | életrajzi | sportfilm | vígjáték

Az életrajzi ihletésű dráma középpontjában egy angol síugró áll. Eddie első ránézésre kétballábas figura, akinek talán nem kellene ennyit bíbelődnie a síeléssel. Azonban... több»

4