2020.09.21 22:02 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
2

Miért ne táncoljunk sírokon?

:::CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::

Kezdeném azzal, hogy úgy ültem le a film elé, hogy nézek egy jó mozit, és úgy álltam fel, hogy ez nagyon nem jött össze. Sajnos.

Miért ne táncoljunk sírokon?

Kezdjük Dominic Purcell-lel (Penge 3, Szökés), aki egyszerűen béna és hiteltelen volt. Talán Tchéky Karyo volt a leghitelesebb. Josie Maran a szép színésznő, aki kilógott, felfelé. Marcus Thomas teljesen jellegtelen, szinte légnemű. Clare Kramer abszolút nem illett a filmbe, a visításon kívül színészi munkát nem mutatott fel. Megahn Perry talán az, aki az okos szemüvegével hihetőnek tetszett.

A sztori. Adva van négy főiskolás osztálytárs, akiket elsodort az élet egymástól. Egyikük meghal, és a temetésen összefutnak. A beszélgetés, visszaemlékezés egy kocsmában folytatódik, ahol a megfelelő mennyiségű alkohol elfogyasztása után megfogalmazódik egy őrült ötlet, menjenek ki a temetőbe elbúcsúzni a barátjuktól. Ki is mennek, isznak, megy a nagy beszélgetés, és a hirtelen jött óriási ötlet, táncoljanak már a sírokon, hiszen az elhunytaknak már úgysem számít. Ropják is a táncot, jól érzik magukat. Ám jön a kijózanodás, és reggel mindenki haza. Ekkor jön maga a történet, hiszen a sztori innen élesedik igazán.

Zajok, hangok, reccsenések, csörgések otthon Harrisnál és Allisonnál. Kiránál (Maran) már durvább a helyzet, hiszen mikor elmennek hozzá Harrisék (Purcell), ő már az őrület határán áll. A helyzet ugyanis az, hogy akiknek a sírján táncoltak, a három szellem bosszút akar rajtuk állni. Nem lőném le a poént, de a film második felétől eléggé leromlik az amúgy sem eget verő színvonal. Néha olyan érzésem van, ahogy a trükköket elnézem, mintha lassan, de biztosan visszacsúsznánk először a kilencvenes, majd a nyolcvanas évekbe. Eszement kergetőzés, össze-vissza szaladgálás és nagyon béna és idegesítő beszélgetések, párbeszédek.

A szellemek megjelenése is elég esetlen és kezdetleges. A vége, ami kb. 7-9 percet tesz ki, egyszerűen borzasztó. Elfogyott a szufla és az ötlet. Baromi gyenge lezárás, ami lehangoló. A fanatikusok persze nézzék meg, de aki igazán ütős filmet akar nézni, ne ezt a mozit válassza!

horror

Egy átmulatott éjszaka után Allisont, Harrist és Kirát elkezdi üldözni és terrorizálni egy piromániás kisgyerek szelleme, egy szadista és egy gyilkos. több»

2