2020.12.13 11:15 Yosihiro Olvasottság: <100x
1

Viszony

Ezt a filmet azért választottam, mert érdekes volt a címe. Mit takarhat egy dajka? Máris megkaptam a választ, hiszen az első képkockákból kiderült, hogy egy thrillert fogok nézni.

A film olyan érzést kelt, ami talán mai világunkban is előfordulhat, mégis vannak benne hibák. A vonalvezetése egy úgymond bébiszitterről szól, aki a családhoz költözik, és mivel látni a vonzalmat a férj iránt, nemcsak abba az irányba terelik a figyelmet, hanem a gyilkosságokra is. Mindezt egyszerű történésekkel. A film nem tud a közepesnél többet adni számunkra, és a végkifejlet ugyan meglepő, és azt kell mondjam, pozitívum, hogy egy ilyen csavart tettek bele, mégsem tudta a jó színvonalat hozni.

Összességében a történet jó, a forgatókönyv szerintem rövidített, és lehetett volna jobb is. A rendezés helyenként jó, helyenként nagyon alacsony színvonalú. A szereplőket csak említeni tudom, kiemelkedő alakítást nem láthatunk. A zene, a hangi és képi effektek csak közepesek. Ezzel már el is árultam az osztályzatomat, három csillagnál nem ér többet ez a film.

A műfajához mérten megkaptam azt a pluszt, azt a csavart, ami érdekessé tudta tenni. A szereplők egyedi személyisége lassan, vagy csak később derül ki, és ez is adhat egy gátat, hogy jobban értsük a filmet. Bár a végére össze lehet rakni ezt a dolgot. Érzelmek terén A dajka vonzódása a férj iránt legszembetűnőbb, míg a feleség haragja csupán egy jól akciókeretbe fogott verekedésben érzékelhető. Igazi átjövő érzelmeket nem kapunk, egy sablonos, szinte üres film a végén csattanóval; igazából nem derül ki, hogy A dajka milyen személyiségzavarral küzdött.

Szóval egy fura film, nem unalmas, de átlagos, és igazából azt tudom mondani, egyszer megnézhető. Azoknak ajánlom, akik szeretik a filmekben a titokzatosságot és csavart, amit a végén kioldva kapnak egy megoldást. Erre a filmre sem érkezett még vélemény, én azért megtettem, és remélem, majd többen is megnézik. :) Üdv, Yosi

57 A dajka  (2018)

thriller

Egy asszony mindent elkövet, hogy megvédje családját, amikor rájön, hogy férjének viszonya van a dadussal. Amikor a férfi munkatársát megölik, rá kell döbbennie, hogy semmi sem... több»

1