2020.12.14 15:59 Kóborló Olvasottság: 352x
2

Indul a második menet

2017-ben a Netflix égisze alatt készült el a The Babysitter első része, amiről eleinte olyan információkat lehetett hallani, hogy akár az amerikai moziműsor kínálatában is elérhető lesz, de ez végül nem történt meg, így a pénzügyi fogadtatásáról nem nagyon tudunk beszélni, viszont kritikai szempontból az átlagosnál azért pozitívabban vélekedtek róla a nézők és a kritikusok.

Tulajdonképpen már az első rész stáblistájának közepén látható rövidke extra jelenet megalapozta egy lehetséges második rész elkészültét, és ha őszinték akarunk lenni a film történetével kapcsolatban, a teljes sztori ismeretéhez sem árthatott volna egy második rész, hisz bőven hagytak e téren lehetőséget, avagy megmagyarázandó dolgokat. Nagy sansszal ezért is álltak össze az első rész készítői egy második menetre idén, 2020-ban.

Indul a második menet

Be kell vallanom, az első rész annyira nem nyerte el a tetszésemet, hisz egy horrorkomédiához képest kevés olyan jelenetet tartalmazott, amin jóízűen tudtam volna nevetni, inkább csak megmosolyogtatni tudtak többségében, de azért bőven el lehetett lenni a filmmel. Főleg azért, mert a története eltér a legtöbb horrorkomédiában használt elemektől, illetve jónak nevezhető a szereplőválogatás is.

A 2020-ban érkező folytatásnál a készítők alapul vették a folytatások nagy kézikönyvét, hisz szinte minden téren emeltek rajta, és furcsamód pont ezek miatt nekem jobban is tetszett ez, mint az elődje. Bár itt is voltak bőven túltolt jelenetek, de számomra itt jobban működőt a film humorfaktora mint tényező. Szerencsére történetileg is kicsivel többet kapunk, mint az első résznél (bár azért azt nem mondanám, hogy túlzásba vitték e téren a dolgokat); pár olyan nyitott kérdésre választ kapunk, ami az első felvonásából kimaradt. Egyébként ennek a résznek igencsak szerves részét képezi a 2017-es első film, bár azt nem mondom, hogy annak hiánya teljesen élvezhetetlenné tenné, hisz jó pár visszatekintés is található benne, de azért élvezhetőbbé teszi szerintem ezt a filmet az első rész ismerete.

Nem hiszem, hogy túl nagy meglepetést okozok azzal, ha megemlítem, hogy szinte minden szereplő, aki szerepelt az első részében, visszatér (hisz ez az előzetesében is látható, illetve a film adatlapján is), viszont ezen karakterek bemutatása és a hátterük is kissé jobban ki lett dolgozva, amit én szintén a film pozitívumai közé sorolnék. A technikai kivitelezést itt is egész jónak éreztem. Kellő mennyiségű kreativitást érezhetünk egyes jelenetein, és hát a vérrel sem bántak szűkmarkúan.

Összegezve nekem tetszett, üdébbnek és szórakoztatóbbnak éreztem, mint az első részét, bátran ajánlom azoknak, akik szeretik a horrorkomédiákat, valószínűleg nagyot nem fognak csalódni benne.

horror | vígjáték

Két év telt el azóta, hogy Cole megmenekült a Bee által vezetett sátánista szekta karmai közül, de most egy újabb rémálom, a középiskola vár rá. Ha pedig mindez nem lenne... több»

2