2021.01.12 16:44 elekm90 Olvasottság: 831x
2

Elszalasztott lehetőség

Nagyon jól, egy őrült fekete komédiaként indult a film. Oystein Aarseth vokalistát keres a zenekarába, hogy egy új műfajt alkosson, és nemzetközi sikerre tegyen szert. A kissé morbid, de annál tehetségesebb Pelle személyében úgy tűnik, meg is találja erre a megfelelő embert, azonban a dolgok végül másképp alakulnak.

Az első fél-háromnegyed óra alapján simán mehetne rá a 4 csillag, a film tele van energiával, jó a tempója. A második felében sajnos több ponton is elvérzett, leginkább a forgatókönyv miatt. Egyrészt maga a Mayhem zenekar és annak hatása a metal szcénára nagyon halványan van bemutatva. Jómagam nem vagyok jártas a norvég black metalban, ezért nem bántam volna, ha többet megtudok erről, de mondjuk még el tudom fogadni, hogy inkább a szereplőkre összpontosít a film.

Elszalasztott lehetőség

A nagyobb gond a két fő karakterrel van (hangsúlyoznám, hogy nem a színészi alakításokkal, mert mind Rory Culkin, mind Emory Cohen remek). Euronymous egyáltalán nem az a karizmatikus vezér, akit egy ilyen ikonikus zenekar frontemberének képzelne az ember, sokkal inkább egy évődő gyerek, aki legtöbbször maga se igazán tudja, mit akar. Ráadásul ahová a végére "eljut" a szereplő, az egy kicsit nevetséges és hihetetlen. Varg esetében pedig nem is nagyon lehet karakterfejlődésről beszélni, egyik pillanatról a másikra változik meg szögegyenesen a viselkedése.

Úgy gondolom, hogy ez a történet van annyira jó, hogy ennél ütősebb forgatókönyvet érdemeljen. Ha ez meglett volna, akkor akár egy kimondottan pofás film is készülhetett volna belőle. Így számomra csak a közepesnél valamivel jobb alkotás, de ennek ellenére is biztatnék mindenkit, hogy egy próbát tegyen vele, mert megvannak a jó pillanatai, és a valós sztori, amit bemutat, nagyon erős. Ja, és aki kevésbé bírja a gyomorforgató jeleneteket, az kerülje, mert van belőlük bőven!

dráma | életrajzi | horror | thriller | zenés

Az 1980-as évek végén a norvég fővárosban két fiatal, Euronymous és Dead egyre jobban átadja magát a black metal iránti szenvedélynek. Elvakultságuk olyan mértéket ölt, hogy... több»

2