Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
84

13 okom volt (2017)

13 Reasons Why
Filmadatlap
 
71
Szereplők
27
Vélemények
260
Képek
13
Videók
 
Greeta   2019. 07. 27.

legújabb vélemény

Megrázó történet, főleg annak tudatában, hogy tudjuk hány fiatalt ér manapság is inzultus az iskolában.

 
Annuska   2018. 06. 21.

a nap véleménye

A sorozat első évada Jay Asher 13 okom volt című könyve alapján készült. A történet középpontjában egy lány áll, aki nem tudja feldolgozni az őt ért inzultusokat és öngyilkos lesz. Kemény téma, nem feltétlenül tinédzsereknek szól és egyre többeknek adott ötletet a való életben is, hogy saját kezűleg vessenek véget az életüknek. A sorozat meglepő módon jobb – legalább is nekem jobban bejött, jobb volt a felépítése -, mint a könyv, olyannyira, hogy második évad is készült belőle, holott a szerző nem írt folytatást. Nem is rémlik ilyen korábbi könyves adaptációkból. Sokféle oldalt bemutat a sorozat. Ki a hibás ilyenkor? A szülő, akinek észre kéne vennie, hogy valami nem stimmel a gyerekkel és felvetődik a kérdés, hogy a gyerek miért nem szól, beszél az érzéseiről. Ott az iskola is, ahol a dolgok többsége megtörtént. Az egész történetben nekem sántít ez a magnókazettákat készítek dolog. Eleve újra feleleveníteni a dolgokat kellemetlen, meg rendezgetni a dolgokat és összeszedni, hogy ki a hibás azért, hogy most itt tart az életem. Érdekes volt azt látni, hogy kit hogyan változtatnak meg a történtek. Hogyan lehet feldolgozni egy osztálytárs/gyermek halálát, főként ha esetleg hibás is voltam a dologban. Örökre rányomja a bélyegét egy életre. A második évad ok-okozati összefüggéseket keres és megpróbálja összerakni, hogy ki is volt a hibás asz esetben, mintha az bármit is változtatna a helyzeten. Megnyugvást hozna? Nem hiszem. A tárgyalásos részek, kicsit melankólikusak és unalmasak voltak. Hanna esetében elfogadható az öngyilkosság? Nem, sosem az.


 
indingo   2017. 05. 04.

Meglepő, hogy egy film jobb legyen, mint a könyv. A sorozatban sokkal mélyebb gondolatok merültek fel és a család, az iskola dolgozóinak lelki világába is betekinthetünk, ami a könyvből kimaradt. Sok mindenben el is tértek a könyvtől amit sose értek. Hannah-t itt sem sikerült teljesen megértenem. Nem éreztem minden okot annyira súlyosnak, nem akart mindenki ártani neki, sőt többen kedvelték is. A szüleivel jó viszonya volt, rájuk nem gondolt?

 
bogyóka94   2018. 06. 24.

Pár hónapja ajánlották a sorozatot, hogy mindenképp nézzem meg, azonban azt kell, hogy mondjam, többet vártam tőle. Lehet, hogy tőlem távol áll az iskolai zaklatások története, de szerintem helyenként erőltetett a sorozat. Katherine Langford, alias Hannah Baker számomra sokszor semmi mást nem ad át a szerepe által, csak a felesleges hisztériát és a problémák elöli menekülés motívumát. Dylan Minnettet, aki Clay Jensen-t alakítja ellenben dicséret illeti, mert nagyon jól visszaadja a karaktere kettősségét, szenvedését, félelmeit. Nem egyszerű szerep, de ő nagyon jól hozza. Ettől függetlenül azonban szerintem egy középiskolai, 17-18 éves korosztályhoz viszonyítva helyenként túl mélyek és felnőttesek lettek a gondolatok és a történetek. Nekem annyira nem jött át, de kíváncsian várom, mit tudnak még a sorozat készítői ebből a storyból kihozni. Aki valami vidámat és szórakoztatót és pörgőset szeretne, ne ezzel a filmmel kezdje, őszintén bevallom, voltak pillanatok a sorozat nézése közbe, amikor kifejezetten idegesítő és nyomasztó volt már.

 
Szilonka   2017. 05. 20.

Mennyivel jobb lett mint a könyv........bár azt sosem értem, hogy bizonyos változtatásokat miért lépnek meg. A könyvben gyógyszerrel vetett véget az életének a sorozatban már felvágta a z ereit, persze értem én hogy látványosabb a csordogáló vér, na de akkor is.

 

Alisha Boe (Jessica Dawis) ereiben szomáliai és norvég vér csörgedezik.

(indingo)
 

Christian Navarronak, Alisha Boenak és Selena Gomeznek a sorozathoz kapcsolódó közös tetoválása van.

(indingo)
 

A színészek külön jártak pszichológushoz is, hogy jobban megértsék és átéljék karakterüket így hitelesen átadhassák a nézőknek.

(Deku)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.