Mi történik, ha egy egypetéjű ikerpár egyik fele eltűnik? A megmaradt iker élete már soha nem lesz a régi.

A Netflix új ausztrál thrillere, az Echoes/Visszhangok azt követi nyomon, ahogy Gina ikertestvére, Leni eltűnik nem sokkal a születésnapjuk után. Gina látszólag nem tudja, mi történt a húgával, de olyan titkokra bukkan, amelyek talán választ adnak, vagy legalábbis egy lépéssel közelebb viszik a válaszhoz.

A Deadline 2021 júniusában megerősítette, hogy a Netflix hét epizódot rendelt be a sorozathoz. Az ezt követő hónapokban a weboldal folyamatosan jelentette be a szereplőgárdát. Vanessa Gazy a sorozat alkotója és írója, legutóbb az Eden című sorozaton dolgozott. A 13 okom voltból ismert Brian Yorkey és Quinton Peeples pedig a sorozat társ-showrunnerei és executive producerei. 

A Netflix újabb, pénteken behozott és kiemelt sorozattal igyekszik nézői kedvében járni, akik a felmérések alapján leginkább a hasonló thrillereket fogyasztják. A szolgáltató feltehetően sokat vár az új "játékostól", hiszen a főszereplők ismert sztárok és a showrunnerek is elismertek a szakmában! Lássuk tehát, mit tudunk eddig a Visszhangokról!

A cselekmény

Leninek és Ginának van egy titka, amit életük nagy részében megtartottak maguk között: gyerekkoruk óta helyet cseréltek egymással, és mindketten kettős életet élnek a másik szerepében. Emiatt a helyzet miatt osztoznak otthonukon, férjükön és egy gyermeken. Nem világos, milyen gyakran cserélnek helyet, bár a trailer nyitójelenetében láthatjuk őket születésnapjukat ünnepelni, és az egyik nővér megkérdezi a másikat, hogy van-e valami, amit titkolnak. Bár van egy tagadás, az ezt követő jelenetek mintha azt a lehetőséget vizsgálnák, hogy a nővér valóban rejteget valamit az ikertestvére elől.

A trailer előrehaladtával a halmozódó bizonyítékok alapján úgy tűnik, hogy Lenit elrabolhatták. Ahogy Gina átnéz egy könyvet, a lapokon a "Mindkét életet megkapod" és a "Válassz" szavak jelennek meg, így úgy tűnik, hogy valaki tudott Lina és Gina kis titkáról, és talán zsarolta őt. Ki tudhat még a titkukról? És miért csak Linát keresték meg?

Egy égő ház, egy kigyulladt autó, egy másiknak tűnő autóban megégett valaki és egy döglött ló bukkan fel a lakókocsiban, ami azt az illúziót kelti, hogy bárki vagy bármi is történt Lenivel, mindent megtesz, hogy eltüntesse a nyomait, és senki ne találja meg. Persze Floss seriff (Karen Robinson) kimondja, amire mindenki gondolhat: talán Leni elszökött. Hogy mi elől, az nem világos, de lehet, hogy attól, aki a fenyegető üzeneteket küldi neki. Talán az áll eltűnése hátterében, hogy milyen titkot rejtegetett az ikertestvére elől. Talán a férje elől menekült - gondolhatjuk - Gina egy futó megjegyzése alapján.

A sorozatot mini vagy limitáltként reklámozzák, ami általában azt jelenti, hogy egy évadra lesz korlátozva. Ha ez így van, akkor az utolsó epizód végére minden kérdésre választ kell kapnia a nézőknek, és megtudhatják, hogy mit rejtegetett Lina, és hogy visszatér-e még. A mostanában megjelenő limitált sorozatok számát tekintve, ha díjra megy, valószínűleg meredek konkurenciája lesz.

Visszhangok: A szereplőgárda

Michelle Monaghan alakítja az ikreket, Lenit és Ginát. A közönség ismerheti őt A törvény nevébenből, vagy a Mission: Impossible franchise-ból. A fiatal Lenit és Ginát Hazel és Ginger Mason (Feketelista) alakítja, Madison és Victoria Abbott pedig tinédzserként keltik életre Lenit és Ginát. A sorozatban újra találkozhatunk Matt Bomerrel is.

Minden, amit még tudunk

A sorozatot legalábbis részben Észak-Karolinában forgatták tavaly ősszel. Egy helyi lap, a Port City Daily írt arról, hogy októberben Wilmingtonban forgattak, a forgatás a város tulajdonában lévő ingatlanokon és egy butikban zajlott. A lap megjegyzi, hogy ez egyike volt annak a nyolc projektnek, amelyet a környéken forgattak.

"Az utam a Visszhangokkal egy ausztrál kezdeményezéssel kezdődött, amelyet Imogen Banks executive producer vezetett, hogy új női hangokat támogasson a televíziózásban - és most itt vagyunk a Netflixnél! Nagyon izgatott vagyok, hogy a sorozatot széles és nemzetközi közönséghez juttathatjuk el a Brian Yorkey és Quinton Peeples alkotta félelmetes showrunning duó mellett." - mondta Vanessa Gazy.

Kritikai fogadtatása

A Rotten Tomatoes-on még nincs egyértelmű végeredmény, de néhány fontosabb lap kritikusának véleményét megmutatjuk, hogy segítsünk dönteni, ha még nem tudod, biztoan akarsz-e időt szánni a sorozatra!

"A hét epizódból álló limitált sorozat felétől kezdve ez a különleges, bolondos Netflix-rejtély valami sokkal furcsábbá és sokkal érdekesebbé válik, mint a legtöbb korábbi hasonló próbálkozás." - Lauren Piester / TheWrap

"Fordulatos, de ismétlődő, ügyelve arra, hogy minden cselekménypont több jelenetet kapjon. Michelle Monaghan mindeközben beleveti magát az ikrek ábrázolásának kihívásába azzal a delíriumos szabadsággal, amit a sorozat túlzó keretei lehetővé tesznek." - Caroline Framke / Variety

"Elköveti a csúcstévézés egyik igazi bűnét, ami nem más, mint hogy unalmas." - Adrian Horton / Guardian

"A hét epizódra nyújtott, számos zavaró mellékszálakkal tarkított sorozat túlbonyolítja a kezdetben érdekes alaphelyzetet." - John Townsend / Slant Magazine

"Giccses, csavaros szórakozás néhány epizód erejéig, aztán unalmas és túlmagyarázott." - Dan Fienberg / Hollywood Reporter

"Nincs itt elég mélység ahhoz, hogy kárpótoljon a szándékos és ismétlődő előre menetelért. A Visszhangok a játékosságról szól, és végül is ennél sokkal több nincs a tarsolyában." - Chris Vognar / San Francisco Chronicle

61 Visszhangok  (2022)

dráma | misztikus | thriller

Leni és Gina egypetéjű ikrek, akik gyerekkoruk óta titokban cserélgetik életüket, ám az egyik testvér eltűnik, és tökéletesen megtervezett világukban minden káoszba fordul. több»