2021.01.16 11:54 elekm90 Olvasottság: 243x
3

Új Gonosz halott, új irány

Érdekes remake-je az 1981-es Sam Raimi kultuszfilmnek. Az mindenképp jót tett neki, hogy ezúttal normális mértékű költségvetésből készült, a rendezés profi, elsőfilmestől figyelemreméltó teljesítmény. Részben a büdzséből is kifolyólag ugyan a történetvezetés többnyire hű marad az eredetihez, hangulatában nagyban eltér attól, sokkal sötétebb, véresebb, "trancsírozósabb" darab. Szerintem az volt az egyetlen járható út, hogy az alkotók végül ebbe az irányba mentek el.

A sztorit és az eredeti védjegyévé vált operatőri megoldásokat átvette, de ezt leszámítva mégsem kapott el az "Evil Dead életérzés". Nem is hiszem, hogy jól sült volna el, ha azt a filmet újra leforgatják, a mai közönséget nagy valószínűséggel inkább megnevettette volna ez a lépés. Ha teljesen elvonatkoztatok, és független filmként tekintek rá, akkor van benne jó pár hatásos/sokkoló pillanat, bár az kifejezetten zavart, hogy kissé sokszor lövi el ugyanazokat a "poénokat" a horrorjeleneteknél.

Új Gonosz halott, új irány

A karakterek és a színészi játék vegyes, bár ezt a sokszereplős horroroknál már megszokhattuk, egy Ash Williamsszel viszont mindenképp szegényebb a film. A Miát alakító (a későbbi, szintén Fede Alvarez által rendezett Vaksötét főhősnőjét is megformáló) Jane Levy meggyőző, mellette egyedül a többnyire indie filmekből ismert Lou Taylor Puccit érdemes kiemelni, a többiek alakítása nem túl emlékezetes.

Összességében egy rendkívül véres, bár valahol tipikus horror, amely ugyan nem váltja meg a világot, egyszer teljesen jó szórakozást nyújthat a műfaj kedvelőinek.

fantasy | horror | thriller

David (Shiloh Fernandez), drogfüggő húga, Mia (Jane Levy), valamint barátaik, Eric (Lou Taylor Pucci), Olivia (Jessica Lucas) és Natalie (Elizabeth Blackmore) kirándulni mennek egy... több»

3