2021.01.30 19:06 Filmbarbár Olvasottság: <100x
1

Botorkáló történet

A minap láttam ezt a kis játékfilmet az M5-ön, a története alapján ígéretesnek tűnt, viszont számomra elég nagy csalódást eredményezett. Az alapötlet nem lett volna rossz, viszont azért még lehetett volna csiszolgatni úgy a történet kidolgozásán, mint a jellemeket. Értem én, hogy kétségtelenül egy izgalmas és szellemes alapötlet megfilmesítésére gondoltak az alkotók, csak ez ilyen formában inkább csak külsőleges trouvaille volt, semmint valóban hatásos produkció.

Az volt az érzésem, hogy a készítőknek csupán az járt az eszében, hogy az eltűnés fantasztikumát ecseteljék, miközben elfeledkeztek arról, hogy illő lenne némi jellemrajz, netán kicsit jobban összerakott cselekmény is. Számomra az egyik fő problémát a hézagos, széteső sztori jelentette, a másikat a feszültség hiánya. Nem igazán éreztem az átütő drámaiságot a történetben, ráadásul az egyes figurák is csak lógtak a levegőben. Gyakorlatilag semmit sem tudtunk meg róluk, a színészek is csak eljátszották ezeket az egyébként talán nem túl bonyolult szerepeket, de hiányzott belőlük a meggyőzőerő. A lány eltűnése után semmit sem láttunk abból, mit élhetett át a lány anyja és testvére, kimaradt pl. a lélekrajz.

Botorkáló történet

Az alkotók nyilván a fantasztikumra akartak összpontosítani, csak így az egész sztori kicsit "botorkált". A mélyebb tartalmat jobbára a kicsit furcsa hatású, nyomasztó-misztikus zenével próbálták ellensúlyozni, szerintem vajmi kevés sikerrel. A néhány szép tájkép viszont jól sikerült, legalább ennyi pozitívumot ki lehet emelni a filmből. A színészi játékról nem beszélnék, ugyanis nem nagyon van miről, ezért is kicsit kár.

Egy alapvetően jó, intelligens ötletet sajnos eléggé összecsapott és elnagyolt módon dolgoztak fel az alkotók, és úgy tűnik, mindent feláldoztak a fantasztikum érdekében. Talán nem ártott volna, ha picit még érlelik magukban a történetet, erősebb jellemrajzot és sűrűbb atmoszférát visznek bele. Az alapötlet miatt megadom a filmnek az erős közepest, egyebekben viszont szerintem lehetett volna kiforrottabb is.

NA Záridő  (2016)

játékfilm

A 80-as években járunk, a fiatal Beni anyukájával és húgával, Gillával érkezik a Balaton-partra nyaralni. Beni talál egy régi fényképezőgépet és megszállottan elkezd vele... több»

1