2021.04.05 15:45 Yosihiro Olvasottság: <100x
2

Ezt a filmet Ridley Scott miatt néztem meg. Én nem csalódtam benne, tudtam, mire számíthatok, és amit kaptam, az tetszett. Szerintem remekül fogta meg a folytatást, és érdekesebb lett, mint más társai...

Kimondottan jó volt az emberszerű robot szintetikus megjelenítése, és hogy azon a bolygón így tevékenykedett, ez remek ötlet volt. Maga az Alien is szerintem egy nézhetőbb figura lett, főleg abból a szempontból, hogy változott, így érdekesebben várta az ember, mi is fog történni, hogy néz majd ki. A történet vezetése pedig remek, jól felépített. Ebben a két órában kapunk olyan impulzusokat, amit elvárunk, de meg kell jegyezzem, a szintetikus robot gondolkodását eltúlozták, néhol erőltetettnek érzetem.

Összességében a forgatókönyv jó, a rendezés szerintem megér öt csillagot. A szereplők ugyan nem adnak a filmhez, de a rájuk szabott karaktert hozzák, így a filmet tudják tartani a történettel. A hangi és képi effektek jók lettek. Így ez a film kiérdemelte a négy csillagot. Igazából a folytatás lesz mérvadó. Amit a filmben kapunk, az olyan horror-Sci-fi, amit elvárunk, és talán mondhatom, pont elég van belőle. Az akciójelenetek jók nincsenek túlerőltetve.

A rendezést kell még megemlíteni, hiszen egy film alapja, mit kap a néző. Ebben az esetben azt hiszem, minden olyan elemében kapunk olyan képet, ami megragad az emberben, és még a látványra se panaszkodjunk. Az érzelmek terén viszont hullámzik a film, és főleg az izgalom és akció terén emelkedhet a pulzusszámunk. Egy pici romantikát erőteljesebben rakhattak volna bele, bár egy ilyen típusú filmnél nem ennek kell kidomborodnia.

Én a folytatást is várom, hiszen van miért várni, és remélem, akik megnézik ezt a filmet, kicsit el tudnak vonatkoztatni a régi Alien és más feldolgozzák kapcsán, és lehet azt a párhuzamot nézni, hogy ez egy folytatás, ami a régebbi Alienre épül. Én csak ajánlani tudom mindenki számára, aki az ilyen típusú, vagy épp az Alienes filmeket szereti, az nem fog csalódni, remek kikapcsolódás. Üdv, Yosi

horror | sci-fi | thriller

A galaxis egy távol bolygója felé tartó űrhajó, a Covenant legénysége felfedez egy csodás bolygót, egy eddig ismeretlen Paradicsomot. Ám az új világ igazából sötét és... több»

2