2021.06.06 19:33 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 269x
5

#Azonnalfelejtsdel....

Néha, na jó, nem, mostanában nem is néha elcsodálkozom azon, hogy hogy a búbánatba találnak ki ilyen béna, szerencsétlen sztorit. Nincs benne frissesség, lendület, csak másod- és harmadrangú színészek (nagy jóindulattal) bénáznak nekünk kb. 90 percet. Olvasom a kommenteket, és páran írják, hogy mekkora a filmvégi csavar. Ne, ne vicceljünk már, kérem szépen!

A Szabadulószoba (kisebb) sikere után Will Wernick megint belevágott egy horrorfilmbe, ami persze nem horror, elemeit is csak részben tartalmazza. Emlegessük csak fel ezt a habos-babos kis filmet! Adott egy kretén srác, Cole (Keegan Allen), aki persze lusta, és utál dolgozni. Hát mit csinál? Vergődik a social mediában... Még a nagydolgozást is megmutatja magáról. Hurrá, ez aztán nem semmi....

#Azonnalfelejtsdel....

Adott egy barátnő, Erin (Holland Roden), akinek sem íze, sem bűze, ott van, de kit érdekel. Aztán látjuk még a nagyarcú barátját, Dash-t (George Janko), aki az értelmetlen ordibáláson kívül semmilyen színészi megmozdulást nem tett, vagy nem tudott tenni. Ja, és persze a fekete srác sem maradhat ki a buliból, ő Thomas (Denzel Whitaker), aki aztán tényleg, mintha stábtag lett volna. Kicsit gáz, de inkább az, hogy ezt a készítők nem nagyon vették észre. Egyszóval a bot egyszerűségű történet csak annyi, hogy meghívják őket egy orosz szabadulószobába, ahol a kőgazdag Alexei Koslov, egy elkényeztetett úri fiú várja őket.

Hát ez nagyon komoly, ehhez aztán komoly cigi és kávémennyiség kellett, mire ezt kitalálták egy lendületből. Persze azt említsük meg, hogy a film erős Motel és Fűrész koppintás, vagy szép szóval utánérzés. Viszont egy szereplőt abszolúte nem értek, az maga a rapper, Sam (Siya), akinek a szereplése több mint nevetséges és bicskanyitogató. A televarrt szövegművész (a művészért bocsi) csak megette a pogit, ivott egy kis ásványt, és az életrajzában már ott is van, hogy színész. Hát kaján vigyorral közölném vele, hogy nem, és nem is lesz az. Remélem, trutyivúd azért őt már hamarabb elfelejti, mint ahogy a béka bekapja a legyet.

Na szóval, megérkeznek Moszkvába, csilli-villi minden, este óriási buli, ahol két fegyveres ijeszgeti őket... Luxuskocsik,luxuscsajok... Másnap betérnek egy dácsába egy csájára. Vagyis egy kocsmába egy teára. Persze Cole itt is telózik és kommentel. Este megérkeznek a szabadulószoba elé, ahol Alexei (Ronen Rubinstein) még egyszer elmondja, mennyire szuper és zseniális ez a dolog. Könny nélküli búcsú, és az ajtó bezáródik.

Na itt már az operatőr is (végre) elkezdett dolgozni, beugrott neki, hogy talán ezért kapja a fizut (Jason Goodell), és belőtt egy pár premier plánt és szuperplánt, hogy felriadjunk könnyű álmunkból. A zene sem fogott meg igazán, és a jó vágásokat is hiányoltam, többek között. Az egész produkció nekem inkább egy erősebb bohóckodásnak tűnt, mint filmnek. Ez a generáció ennyire képes, vagy ennyire sem képes, csak a behelyettesítés kérdéses. Gyenge színészi gárda, elképzelés nélküli történet... Ha ez a nyolcvanas években készül, hamar meglett volna a neve, thrash. Igen, szemét ez a javából. A szabadulószoba is maga nagyon szegényes lett, még egy mondatot sem érdemel. A filmvégi csavar? Miért, volt olyan? Nekem olybá tűnt, mintha a stáb már összegyűlt volna szörpözni, és az utolsó percek még pörögtek.#kövessbe... Köszi, inkább nem.

De legalább álmodtam egy jó kis sztorit filmnézés közben. Gyorsan lejegyeztem, és máris hívom a kedvenc hollywoodi produceremet...

66 #kövessbe  (2020)

horror | kaland | thriller

Egy népszerű közösségi média személyiség a barátaival Moszkvába utazik, hogy új tartalmakat forgasson rendkívül sikeres vlogjához. A férfi egyre kijjebb tolja a határokat,... több»

5