2021.06.07 23:28 Anti007 Olvasottság: 582x
3

A család az család

Szó szerint fantasztikus utazásban lehet részünk Az agancsos fiút megtekintve. Picit tartottam tőle, mert nem ismerem a képregényt (melynek adaptációja a sorozat), így nem tudtam, mennyire fog lekötni egy félig szarvas kisfiú története. De be kell valljam, kifejezetten kellemes csalódást okozott. Ami legjobban megfogott, hogy tele van szeretettel, lelke van a történetnek. A kiszolgáltatott "hibrid" kisfiú az ő tisztaságával az őt fenyegető külvilágban, az emberi jóság, gonoszság megismerésével, főleg most, egy járványos témába ágyazva, szerintem sok mindenkit magával ragad.

A világot egy rejtélyes járvány forgatja fel és pusztítja. Ami eddig volt, megszűnik, egy új élet kezd kialakulni, amit a vírus által életre keltett, hibrid gyerekek tartanak rettegésben. Az emberek szinte vadásznak a félig ember, félig állat gyerekekre, mivel úgy gondolják, ők jelenthetik a vírus ellenszerét is. Gus (Christian Convery) egy erdő mélyén cseperedik fel Pupával (Will Forte), aki gyermekeként óvja az agancsos kisfiút, és próbálja felkészíteni arra, hogy a külvilág veszélyt jelent számára.

A család az család

Mindenféle kitalált dolgokkal riogatja a gyereket, de egy nap minden megváltozik, és Gusnak fel kell nőnie... Ahogy cseperedik, a kíváncsiság is nő a fiúban, amit egy rejtélyes idegen, az Óriás (Nonso Anozie) is megerősít benne, illetve a biztonság, amit Pupával (így hívja az őt felnevelő férfit) együtt elveszít, úgy gondolja, itt az idő, hogy az anyukáját megkeresse.

Lehet, zagyvaságnak hangzik az egész, gyerekesnek, de nem az. Meglepően nem éreztem azt, hogy ez kifejezetten gyerekeknek készült, és lekötött. Ahogy szerintem bárkit leköt, aki az akció mellett nyitott a szeretetre, és a jelenlegi, járványtól megtépázott időszakban hisz abban, hogy minden rossz után valami jó jön, és a kitűzött céljainkat sosem szabad feladni.

A történet középpontjában, amit ez az agancsos kisfiú is sugall nekünk, a remény áll. Bármilyen nehéz, kilátástalan a helyzet, hittel, kitartással a legnehezebb és sötétebb dolgokat is átvészelhetjük. A fény és sötétség harcában az életbe vetett hitünket sosem szabad elveszíteni, erre ez a sorozat tökéletesen rámutat, mi pedig kísérjük az útján, és biztos vagyok benne, hogy ezt nem engedjük el az évadzáró epizód után sem.

Remek karakterekkel, szép képekkel; szeretettel ajánlom mindenkinek ezt a fantasyt, aminek talán még egy üzenete van, ami főleg kis országunkban aktuális: a család fogalma sokkal színesebb, mint ahogy azt néha gondoljuk...

akció | dráma | fantasy | kaland | sci-fi

Egy fiú kalandos története, amint egy izgalmas utazásra indul egy posztapokaliptikus világban. A fiú félig ember, félig szarvas, és útja során más hibridek is csatlakoznak hozzá. több»

3