2019.04.30 16:46 Laca//Ho/rr/oR// Olvasottság: <100x
0

Egy modernebb és látványosabb világban retro hőseink!

Látván az első részét, ami már lassan 7 éve jelenet meg, tény, hogy nagy forradalmat nem hozott a Walt Disney Pictures számára, mégis üde színfoltja volt a cégnek és az embereknek, hiszen a 80-as évekbeli videojátékokat mutatja be a film, amin az előző generációink nőtt fel, és amit mi is megismerhettünk. A Toy Story című animációs filmhez hasonlóan itt is életre keltették a játékokat, csak itt videojátékok karaktereiről van szó.

A 2. részben már nyitottabb világgal ismerkedhetünk meg, ami már az újszerű, rohanó életet vetíti ki kedvenc hőseinkre, Ralph-ra és Vanellope-ra. Azt kicsit sajnáltam, hogy Felix és Calhoun karakterei háttérbe szorultak, de így is kettőjük jelenete volt a legjobb poén a 2. felvonásban, még, ha csak statisztáltak is. Nekem tetszett ez a nyitottabb világ, amit bemutatott nekünk Rich Moore, a Zootropolis – Állati nagy balhé rendezője. Arra fókuszáltak, hogy a mai rohanó mindennapjainkat rávilágítsák és egybegyúrják egy aranyos, humorral teli animációs filmbe, ami a barátság nehézségeivel párosul. A folytatásban az internet világa és a barátság kerül reflektorfénybe, amit egészen jól oldottak meg, miszerint próbálták minél egyszerűbben bemutatni az internet gyors világát, és mellékesben a kötelékekről szóló dilemmákat, hogy mit is jelent a barátság.

Egy modernebb és látványosabb világban retro hőseink!

Kedvenc új statisztakarakterem az internet világából KnowsMore volt, mert roppant jópofa módon láthattuk, miként oldották meg a Google részvénytársaságot (keresőmotor) mint megalkotott animációs karakter. Maradva az internetnél, tanmesébe illőt alkottak; milyen átláthatatlan, néhol bonyolult, veszélyes lehet a felelőtlen internetezés, és ez még tanulságos is lehet az emberek számára, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Nagyon jól nyúltak hozzá a Disney hercegnőkhöz, és jó volt látni a külön kis pár perces részüket, illetve a Star Wars sem maradt ki, valamint – visszatérve az internethez – jó megoldást kaptak a reklámblokkoló programok és maguk az utálatos rámenős reklámok is.

A rendezők jó körítést adtak a barátságnak, melynek vannak pozitív és negatív önös oldalai, melyet két főhősünk rendkívül jól ad elő, és old meg az animáció végéhez közeledve. Összefoglalva nagyobb és nyitottabb a film 2. része, mint az elődje, és szerintem egyáltalán nem lett gyengébb az első részhez képest. Látványosabb, jóval több karaktert kapunk, bár ezt az első rész mellékszereplői sínylették meg, de aranyos, kedves és ötletes film lett belőle.

animáció | családi | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Rontó Ralph és Vanellope egy új és izgalmas kalandra indul, mert Vanellopénak szüksége van egy alkatrészre a játékához. Ehhez viszont maguk mögött kell hagyniuk a játékterem... több»

0