2021.06.21 20:47 Kóborló Olvasottság: 850x
3

Fő a változatosság

Annak idején hatalmas visszhangja volt az első Motel filmnek. A kritikusok kimondottan kedvelték, a mozipénztáraknál is igencsak szépen termelt, és a forgatókönyvírójának és egyben rendezőjének, Eli Roth-nak sikerült mind a szlovákiai, mind a csehországi, de még az izlandi tisztviselőket is magára haragítania. Ezek ismeretében egyértelmű volt, hogy folytatni kell a Motelt, és röpke két évvel később (2007-ben) Eli Roth ismét magára vállalta mind a forgatókönyvírói, mind a rendezői feladatokat. Rengeteg olyan dolog köszön vissza a második Motel filmben, amit már láthattunk az első felvonásában, de szerencsére Eli Roth tudta, hogy mivel tudna ezen bejáratott recepthez hozzácsapni még valami extrát, ami pedig a titkos szervezet működésébe engedett több betekintést.

Be kell, hogy valljam, összességében nekem tetszett a folytatás is (persze talán kissé gyengébbre sikeredett, mint az első Motel film), de egy perc erejéig sem panaszkodtam vele kapcsolatban. Aztán teltek az évek, és öt évvel a második rész után végre elérkezett a harmadik felvonása a Motelnek, aminek szintén örültem, hisz a második rész befejezése kimondottan jól megágyazott egy további részhez. Nos, be kell, hogy valljam, egyáltalán nem azt kaptam, mint amire elöljáróban számítottam (de azért nem panaszkodnék, mert így sem lett annyira rossz ez a rész sem, csak kissé más lett, mint amit eddig megszokhattunk egy Motel filmmel kapcsolatban). Pedig voltak fenntartásaim.

Fő a változatosság

Az első aggodalmam amiatt volt, hogy ezt a részt egyből dvd-s forgalmazásra készítették. Ez annak ismeretében, hogy míg az első két Motel filmet mozikban is bemutatták, ezt egyből dvd-s bemutatásra száműzték, elővetített bennem egyfajta bizonytalanságot a minőségével kapcsolatban. Nem mondom, hogy látványosan alacsonyabb költségvetésből készült el, hisz a 6 millió dollárjával azért megelőzte az első Motel film költségvetését (ami közel 5 millió dollár volt), de a második részhez képest (aminek pedig 10 millió dollár volt) elmaradt. Tény, hogy néhol kissé gyengébbek a technikai kivitelezések a filmben, mint az eddig látottakban, de annyira nem volt zavaró.

Egy másik aggodalmam a harmadik résszel kapcsolatban Eli Roth hiánya a produkcióból. Talán ez az, ami érezhető is a filmben, még úgy is, hogy próbál brutalitásban és gore jelenetekben felérni az elődjeihez, de nálam azért e téren elmarad. Ellentétben viszont voltak dolgai a filmnek, amik kimondottan tetszettek. Ott van például a helyszínválasztás, ami alaposan eltér az első két részben látottaktól. Továbbá itt is megtalálható az a bizonyos szervezet, de itt már sokkal többrétegű, mint az elődjeiben, és ez szintén nem volt rossz. Szerencsére a történet karaktereit alakító színészek sem teljesítettek rosszul, és még a hangulatteremtésére sem panaszkodhatok túlzottan.

Mindent egybevéve tehát egy korrekt harmadik részt kapunk itt, ami tényleg csak Eli Roth személyével lett kevesebb, mint az elődei.

64 Motel 3  (2011)

horror

A vérfagyasztó MOTEL sorozat harmadik részében egy Las Vegas-i legénybúcsún mulató négyfős baráti társaságot két szexi konzumnő csábít magával a várostól távol eső... több»

3