2021.08.25 12:36 Jumanji175 Olvasottság: 236x
1

Értelmetlen befejezés

Nagyon szeretem az ismeretlenebb, kisebb költségvetésből készült filmeket, sokszor egészen jó történetet találok bennük. Akkor is, ha ezek bukások. A film csupán 10 millió dollárból készült, és annak kicsivel több mint a felét sikerült csak visszaszerezni bevétel gyanánt. A főbb szerepekben Amber Heard, Danielle Panabaker, Lyndsy Forseca és Jared Harris látható. Egyébként feliratos, legalábbis sehol nem találtam szinkront, így jobban élvezhettem a színészi játékot. Véleményem szerint így jobban átlátszik az egész.

A történet központjában egy kórház, amolyan elmegyógyintézet áll, gyakorlatilag az egész film itt játszódik az első körülbelül 3 perc kivételével. Kristent (Amber Heard) elkapják, mikor felgyújt egy házat, majd beviszik az intézménybe. Éjszakánként a lány fura hangokat hall, és mikor sorra tűnik el a többi lány megmagyarázhatatlan módon, próbál kijutni és rájönni a titkokra.

Értelmetlen befejezés

Amber Heard: sem jó színésznőnek, sem jó embernek nem tartom, mégis valahol belül kedvelem, és egy iszonyatosan dögös és szép színésznőnek tartom. Ebben a filmben nagyon meglepett, az alakítása zseniális. Nem gondoltam volna, hogy tud ilyet, sok filmben láttam már, de sehol nem láttam tőle a színészi tehetség legkisebb jelét sem. Szóval már ez egy jó pont a filmnek.

Danielle Panabakert a Flash sorozatból ismerem, szintén egy nagyon szép színésznő. Ebben a filmben a karaktere miatt borzalmasan utáltam. Egyébként ő is jól alakított. Lyndsy Forsecat a Ha/Verban láttam először, a címszereplő barátnőjét alakította abban a filmben, ebben ő is egy beteg volt. Szerethető karakter volt, de az alakítása olyan semleges volt.

Jared Harris (Szövetségesek, Lincoln, Csernobil, Benjamin Button különös élete, Sherlock Holmes 2) volt a lányok kezelőorvosa. Az ő karakterét lehetett szeretni és utálni is, én pozitív karakternek gondolom.

A zene egészen jó volt. A film vége egészen csavaros, nem számítottam rá, habár 1-2 filmben lehetett már hasonlót látni, így lehet, hogy többen közületek rájönnének. Viszont a legutolsó jelenettel szinte tönkretették az egész filmet, ami tök jól záródott volna. Így egy kicsit folytatásszagú lett, és értelmetlen. Összességében még most sem értem teljesen, hogy mi történt. A zárás miatt 10/6.

53 The Ward  (2010)

horror | misztikus | thriller

Kristen a Chamberlain Pszichiátriai intézetben ébred fel védőőrizetben, összeverve, megvagdosva és bedrogozva. Teljesen zavarodott, és fogalma sincs, mi történhetett vele, és... több»

1