2021.08.28 21:35 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 106x
2

Ha valami nem megy, ne erőltessük már!

Az első rész tetszett, annak kisebb hibái ellenére is. De sajnos manapság, már ha van esély rá, hogy lássanak egy kis pénzt a folytatásból, gyorsan írnak egy (általában gyenge) forgatókönyvet, castingolnak, és hajrá...

Na itt is körülbelül ez történt. Lauren Cohen helyett Katie Holmes jött, és sajnos szerintem nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket semmilyen téren. Ahogyan az első rész turpisságára fény derült, na onnan elég rossz szájízzel ültem neki a folytatásnak. Mint tudjuk, az első részben kiderült, hogy a ház falai között egy hús-vér férfi lapult meg csendesen. A rendezői székbe ismét William Brent Bell huppant bele, gondolom, azzal a szándékkal, hogy a zsebébe némi ropogós, jó amerikai dollár kerüljön.

Ha valami nem megy, ne erőltessük már!

Ilyenkor, gyengébb filmek esetén mindig próbálok némi pozitívumot keresni, de sajnos itt, esetünkben ez elég nehéz, hiszen még a zeneszerző, Brett Detar sem végzett jó munkát, igaz, nem is nagyon volt mivel azonosulnia. Mi a sztori? Sablon és kliséhalmaz az újdonság legkisebb jele vagy varázsa nélkül. A családot rablótámadás éri, és a sokk hatására elköltöznek vidékre, egy óriási házba. Liza (Katie Holmes) és Jude (Christopher Convery) az új élet reményében beköltöznek a tökéletes otthonba. A férj, Sean (Owain Yeoman) is próbál beilleszkedni az új házban, de könyörgök, ez a fickó néha olyan, mintha jelen sem lenne a filmben, annyira súlytalan, igaz, Katie Holmesnak is már csak a neve ér valamit.

Sűrűsödnek az események, megtalálják Brahmsot, a babát, akit a néma Jude egyből megkedvel, és úgy kezel, mintha a barátja lenne. A gondnok, Joseph (Ralph Ineson) kutyája eltűnik, és Jude furcsa dolgokat kezd el rajzolni. Ezek után pedig tekintsetek el a spoilertől, nézzétek meg, ha imádjátok az aszkézist! Én magam már inkább csak ejtőzöm. Eközben pedig kezdek álmosodni, hiszen mintha már láttam volna ezeket az unalmas képsorokat ötvenszer, százszor. Egy összeollózott, unalmas és szánalmas fércmunka.

A filmnél csak maga a lezárás nevetségesebb. De most komolyan, aki látta ezt az újrahasznosított szemetet, elhiszi, hogy van ilyen az életben? Oké, film meg minden, de Mr. Bell, remélem, ezt viccnek szánta. Ha nem, komolyan mondom, el kellene szaladnia egy jó pszichiáterhez, hátha tudna segíteni valamit, és még nem késő. Ami pedig szégyen a mai mozinéző közönségre (magamat nem veszem bele, még csak az kellene), hogy rentábilis a film költségvetése. Mi van? Kik azok, akik erre pénzt adnak ki? Hölgyek, urak, akkor viszont ne lázadozzunk, hogy már évek óta nincs egy "normális" film a palettán! Ahol Kong és Godzilla nyáladzik Amerika kapitánnyal? Ahol a Marvel filmeket nézik tátott szájjal? Akkor tessék, itt van a Fiú 2, ami nem rosszabb ezeknél a " filmeknél".

Egy csillag a filmnek és egy csillag, hogy ennyi embert átvertek az előzetessel... Nekem pedig egy forró tea (kis vörösborral, hiszen jön az ősz). Csao... (Egy pozitívum, a kutyus aranyos volt.)

dráma | horror | misztikus | thriller

Miután a család Heelshire Mansionbe költözik, a fiuk összebarátozik egy Brahms nevű, élethű babával.  több»

2