2021.11.20 10:52 Lubi Olvasottság: 323x
4

Gettó Hamupipőkék

"Maradj mindig szerény, csak így győzhetsz!" - tanítja Richard Williams feltörekvő teniszcsillag lányainak, Venusnak és Serenának. Az édesapának azonban saját leckéjét is el kell sajátítania, hogy valódi királlyá válhasson lányai szemében. A Richard király az év legszívbemarkolóbb életrajzi filmje, egy felemelő igaz történet!

Will Smith legújabb alakításával egyenesen az Oscar-díjért folyó verseny élére tört. Smith-t A boldogság nyomában főszerepe óta nem láthattuk ennyire érzelmes, színészi alaposságot megkövetelő szerepben. A sztár teljesen átlényegül a valódi Richard Williams hollywoodi megfelelőjévé. Ő az egész történet mozgatórugója, akinek karizmája minden nézői tekintetet magára szegez.

Gettó Hamupipőkék

A híres sportolókról készült életrajzi filmek gyakran hajlamosak giccsbe forduló, példabeszédekbe illő szónoklatokkal tarkított tanmesékké válni. A Richard király klasszikus történetvezetésével és hagyományosan építkező narratívájával ugyan hamisítatlan hollywoodi sablonprodukció, mégis mindezt olyan önfeledten szerethető stílusban prezentálja, amit egyszerűen a mozi varázsaként lehet leírni.

A film végtelenül azonosulható karakterei valódi problémákkal küzdenek, mégha némileg túldramatizált vagy esetenként éppen elnagyolt módon teszik is. Az elmaradhatatlan családi újraegyesülés sztoriját olyan konfliktusok rázzák meg, mint a faji megkülönböztetés vagy a gyermekkor kiárusításának kérdései. A teniszcsillagok közönségkedvenc története mégsem csapja le igazán ezeket a magaslabdákat.

A Richard király kiváló alakításokkal előadott, az Oscar-szavazók ízlésére formált hollywoodi biztonsági játék, de a lehető legprofesszionálisabb értelemben. A Richard király tartalmas és szórakoztató életrajzi portré, nem csak teniszrajongóknak!

dráma | életrajzi | sportfilm

Egy történet egy káprázatos sikereket elérő testvérpárról, Serena és Venus Williamsről, akik apjuk, Richard Williams edzősködése mellett a teniszvilág szupersztárjaivá... több»

4