2021.12.17 00:15 Harper Olvasottság: 3955x
5

Nyomasztó, szomorú, de átélhető

Különleges film és érdekes történet, mely Nora Fingscheidt rendezőnő és az 57 éves Sandra Bullock együttműködésében készült idén, 2021-ben. Jelenleg a Netflixen nézhető (mégpedig szinkronosan). Jó történet, remek alakításokkal, ám közben hihetetlenül szomorú és nyomasztó is az egész.

A központi karakter Ruth Slater (Sandra Bullock), aki szerencsétlen körülményeinek áldozata: kilakoltatása során 5 év körüli kishúgát és önmagát védve megöli a sheriffet. Egész életében bűnhődik ezért a tettéért: előbb leül 20 évet, majd el kell szenvednie a társadalom haragját is, ráadásul nem lehet az időközben ifjú nővé cseperedő kistestvérével sem. Ruth azonban szabadulása után mindent megtesz azért, hogy kapcsolatba lépjen húgával. Sajnos azonban vesztésre áll minden téren. Bár két munkahelyen dolgozik, ügyvédet fogad és próbál talpra állni, de közben küzd, szenved és vergődik is. Ügye a húgáért alig jut előrébb, és a meghalt sheriff két fia is megbüntetésére készül.

Nyomasztó, szomorú, de átélhető

A Megbocsáthatatlan egy lehangoló, szomorú és nyomasztó történet, mely ugyanakkor reális is. Valóban bármikor megeshet bárkivel (aki kétségbeesett és a szakadék szélére kerül). A sztori nagy fordulata a film végén más megvilágításba helyezi a dolgokat, és a finisben javulni látszik minden, a nyomasztó légkör mindvégig velünk marad. A zárás elvben happy end, de persze nem lehetünk biztosak abban, hogy Ruthnak és húgának a sorsa tartósan és végérvényesen közös útra kerül-e majd. Ez a film jéghideg zuhanyként ébreszt rá bennünket arra, hogy könnyen a szakadék szélére kerülhetünk, ahonnan a mélybe zuhanva minden elveszíthetünk. A visszakapaszkodás pedig embertelenül keserves szenvedésekkel teli. A film másik elgondolkodtató üzenete, hogy a látszat néha csal, és a bűnösnek kikiáltott emberek sem mindig olyanok, mint hisszük róluk.

Végül egy személyes észrevétel: Sandra Bullock óriásit alakít a Megbocsáthatatlanban, karakterének szenvedéseit átélhető teszi és megmutatja, hogy milyen egy sors által megkeményített nő jelleme, ha harcolni kényszerül a számára legfontosabb dolgokért. Mindig is szerettem a filmjeit, de a sok vígjátéka és könnyed stílusú mozija után most teljesen új oldaláról is megismerhettem. Értékelésem erős 80%, így mindenkinek ajánlom, aki kedveli a megindító, átélhető sztorikat, és persze rajongója Sandra Bullocknak.

dráma

Ruth Slater hosszú évek elteltével visszatér az otthonába. Távollétének oka egy erőszakos bűncselekmény volt, ami miatt börtönbüntetésre ítélték. Letölti a kiszabott... több»

5