2021.12.25 21:03 L.Regina Olvasottság: 303x
2

Fájdalmak feldolgozása luxuskörülmények között, csipetnyi drogokkal...

A Hulu streamingszolgáltató nem feltétlen tartozik a legnépszerűbbek közé, de ezzel a sorozattal most kitett magáért. A Kilenc idegen egy egyszerű, de sok potenciállal kecsegtető alapötlettel indul: az a bizonyos 9 ember épp életük mélypontján van, ezért befizetnek egy luxus wellnesshétvégére, hátha az lesz számukra a megoldás.

Igazán jó volt a sorozatban, hogy sok réteggel rendelkezik, és az összes karakternek volt mélysége. Kezdetben csak kis részleteket kapunk mindenkitől, ők mondják el, hogy mi a problémájuk. Rossz házasság, kimerültség, széthulló karrier. De aztán - ahogy halad előre a történet, és elkezdődnek a kezelések -, egyre részletesebben ismerjük meg a jellemüket. Mert a legtöbb esetben a szereplők baja többrétűbb, mint azt akár ők gondolták volna. Részről részre tudunk meg róluk többet, megismerjük a jellemüket és az életüket, azt, hogy hogyan is kerültek erre a helyre. Van, aki depresszióval, szorongással vagy dühkitörésekkel küzd, van, aki gyógyszerfüggő, de összességében elmondható, hogy mindenkinek volt egy vagy több törés az életében, ami elindította őket egy lejtőn. Nem látnak belőle kiutat, és egy amolyan utolsó mentsvárként érkeznek meg Tranquillumba.

Fájdalmak feldolgozása luxuskörülmények között, csipetnyi drogokkal...

Tranquillum, azaz csend, nyugalom latinul. Ez annak a helynek a neve, ahol a szereplőket kezelik. Van itt minden, ami szem-szájnak ingere: a birtok gyönyörű, vannak bambuszerdők, dombok, fenyőerdő, források, tavak, patakok. Mindenkinek saját luxus apartmanháza van, a legmodernebb ízlés szerint berendezve. Van itt lehetőség medencézni, szaunázni, napozni, jógázni, stb. A birtok tökéletessége remek kontrasztot alkot a szereplőkkel. Ott vannak a világ legtökéletesebb, nyugalmas helyén, ők mégis pocsékul érzik magukat, és nem boldogok. Mivel az egész sorozat ezen a területen játszódik, mondhatni ez egy kamaradráma, de annyi szín, érdekesség és tér van, hogy bár a nézőknek is átjön az elszigeteltség érzése, a bezártságé nem. Itt külön kiemelném a nagyon szép operatőri munkát. Remekek a beállítások, jó képekkel operál a sorozat.

A befejezést jól eltalálták, kellően izgalmas lett, és azt kaptam, amit vártam. Érződik rajta, hogy a készítők tudták, hogy hova fognak kifutni a szálak, és így sikeresen, egy kerek egészként zárták le az évadot, ami helyenként még megható is lett. Ami nagy erőssége a Kilenc idegennek, azok a szereplők. Az egész jó, kicsit sablonos karakterekhez megtalálták a tökéletes színészeket, ami sokat dobott az összképen. Melissa McCarthy (Francis) és Bobby Cannavale (Tony) igen jók, és a kémia közöttük nagyon működik. Az egyik legszimpatikusabb szereplők voltak. Aztán ott volt még Luke Evans mint Lars és Grace Van Pattern mint Zoe, az ő barátságuk is aranyos volt. Nicole Kidman az, akit még kiemelnék, mert remekül játszott, és úgy érzem, itt is egy újabb arcát mutatta meg a színésznő, mert talán Masha, a resort vezetője volt a legösszetettebb karakter. Az időkorlát és a sok szál miatt voltak szereplők, akik jobban háttérbe szorultak, a fináléban már alig volt szerepük. És sajnos volt olyan is, aki rettenetes irritáló volt, ezzel rontva a történeten.

Összességében egy hangulatos, minőségi sorozat a Kilenc idegen, ami jó arányban keveri a humort és a drámát. Jól beszél a hétköznapi akadályokról, és arról, hogy ha válságban van valaki élete, mennyire nehéz és fájdalmas dolog onnan kijutni és továbblépni, de mindenképp érdemes.

dráma | misztikus | thriller

A sorozat kilenc stresszes életű városlakót követ nyomon, akik egy wellness-központban szeretnének kikapcsolni, és megtalálni az utat egy jobb élethez. Viszont ennek a kilenc... több»

2