2022.01.03 17:42 Képkockák Olvasottság: 648x
2

A krimisorozat, amire szükséged van

A Reagan család történetei egy olyan sorozatot alkotnak, amely a régóta tátongó űrt töltötte be, ami a Harmadik műszak után keletkezett. A rejtélyek és a krimi egy családi hangulatú társalgásnak hat ebben az alkotásban, amely tökéletesen mutatja be az igazságszolgáltatás különböző szintjeit az USA-ban.

A család több tagja a közszolgálatnak adja életét, így Jamie-vel (Will Estes) kezdve a járőröknél, Dannyvel (Donnie Wahlberg) folytatva a nyomozóknál, és Frankkel (Tom Selleck) és apjával, Henryvel (Len Cariou) bezárólag a kapitányi folyamatokat és eseteket is megfigyelhetjük. A család egyik női tagja pedig nem kisebb személy, mint a kerületi ügyész helyettese, Erin (Bridget Moynahan), aki segít keretbe foglalni bizonyos bűneseteket, és bemutatni mindazt, ami a bíróságon zajlik.

A krimisorozat, amire szükséged van

Egy kicsit térjünk rá a castingra és szinkronra, ami szerintem egyszerűen hibátlan.

Will Estes tökéletesen adja a kistestvér szerepét, aki a Harvardon végzett jogász, és végül a belső nyomásnak eleget téve rendőr lesz. Külön öröm, hogy Nicholas Turturro is feltűnik a sorozatban mint kiképző, igazán emberi lett a karaktere.

Donnie Wahlberg számomra a legtehetségesebb és legszimpatikusabb a Wahlberg testvérek közül, mivel tökéletesen alakít a sorozatban, ahogyan azt tette már Az elit alakulatban is.

Tom Selleck remek, mint rendőrfőnök, Sörös Sándor hangjával teljesen átérezhető a karakter sokoldalúsága, akit Len Cariou segít.

Bridget Moynahanről pedig már a Fegyvernepper óta tudott, hogy milyen jó színésznő.

A történetvezetés szinte mindent lefed, Jamie az utcákat járja, hétköznapi esetekhez hívják, ahonnan sokszor Dannyhez, a nyomozókhoz kerül az ügy, vagy egyenesen Erinhez, az ügyészséghez. Így tudjuk nyomonkövetni, hogy egészen a bejelentéstől fogva hogyan jut el egy-egy esemény az ítéletig.

Már 9 évad után is mondhatom, hogy minden rész egyedi és érdekes, valamint a különálló történeteken felül vannak összefüggések, melyek akár több évadon átívelnek.

Hasonló sorozatok és filmek : Third Watch, The Rookie, End of Watch.

80 Zsaruvér  (2010)

dráma | krimi | misztikus | thriller

2010 óta futó amerikai krimisorozat. A cselekmény a Reagan család körül forog, ugyanis a családtagok mindegyike az igazságszolgáltatás valamilyen szegmensében dolgozik vagy... több»

2