2022.02.06 14:38 Kóborló Olvasottság: 868x
3

Szép lányok plusz egy kevéske horror, de csupán ennyi.

Az elmúlt napokban szóba került, az egyik baráti beszélgetés alkalmával ez a film, amit évekkel ezelőtt már láttam valamikor, de a beszélgetés során azon tűnődtem, hogy mennyire nem ragadt meg bennem szinte semmi, a 2014-es GirlHouse (vagy egyes helyeken a Lányok élő adásban) című filmből. Vagyis ezen annyiban módosítanék, hogy csupán arra emlékeztem, hogy kimondottan dekoratív hölgyek esnek áldozatául egy elmebeteg gyilkosnak, de körülbelül ennyi. Így hát gondoltam felelevenítem az emlékeimet jelen filmünkkel kapcsolatban, de a film megtekintése után, azt kell hogy írjam, valószínűleg egy-két év múlva, ismét nem túl sok mindenre fogok emlékezni jelen produkcióból, merthogy egy igencsak tucat horrorhoz lesz szerencséje a nézőjének. Pedig lehetett volna ebből sokkal, de sokkal több mindent is kihozni. Na de lássuk hogy mit is kap a kicsivel több mint másfél órájáért a néző, a GirlHouse című filmtől.

Sok sok szép lányt és egy csipetnyi horrorfilmet. Bizonyára a film készítőinek, az volt az egyik legfontosabb aspektusuk a készülő horror produkciójukkal szemben, hogy pakoljunk bele minél több szép nőt, akikért majd a nézőik alaposan izgulhatnak, hogy ki marad végül életben. Ez még nem is lett volna annyira rossz ötlet, hisz a szemnek tényleg tudtak ezáltal okozni pár kellemes percet, csakhogy eme karaktereket, szinte semmi háttér történettel nem voltak képesek megtölteni. Ezáltal viszont egy komolyabb horrorrajongót aligha tudtak megrendíteni, eme karakterek elhallozásával. És ha már a karaktereknél tartok, akkor mindenképp érdemes a férfi karaktereket is megemlíteni. Kezdeném a filmbéli Loverboy névre keresztelt gyilkossal. Az őt alakító amerikai rapper Slaine (George Caroll) még csak-csak elfogadható, bár annyira minimális háttéranyagot kapunk róla, hogy ez azért adhat némi bosszankodást. Amúgy számomra az tetszett a karakterével kapcsolatban, hogy ahogy halad szépen előre a további karakterek másvilágra való átsegítésével, úgy lesz egyre eltökéltebb és módszeresebb. Azt mondjuk nem írnám, hogy a film készítői szabadjára engedték volna a brutalitást a gyilkosnál, hisz a véres jelenetek számával, igencsak csínján bántak. Az elhalálozások kivitelezésében is fellelhető némi kreativitás, de valahogy hiányzik belőlük az a fajta düh és brutalitás, ami a gyilkosunkat vezényli. A további férfi karakterek, szinte egytől egyig végtelenül súlytalanok voltak, szinte a totálisan töltelék szerepében tetszelegtek. Sajnos sok esetben a történetében is találhatóak kisebb-nagyobb logikai bakik, de ezek többségén jómagam még szemet tudtam hunyni.

Szép lányok plusz egy kevéske horror, de csupán ennyi.

Sok helyen olvastam azt a filmről, hogy kissé hosszúnak tartják a felvezetést. Ezt a véleményt osztom jómagam is, főleg abból a szempontból hogy körülbelül a film feléig szinte semmi feszültségforrás nincs és sajnos a film második fele sem lett annyira izgalmas, hogy semmisé tegye az első 45 percet a filmből.

Összegezve a dolgokat a GirlHouse című filmről, egy átlagos, könnyed kis horrorfilmecske, sok szép lánnyal, de ennyi körülbelül ami fennmarad majd a filmből a nézőknek. Kár érte.

67 GirlHouse  (2014)

horror | thriller

Egy fiatal egyetemista, akinek nagy szüksége van a pénzre beköltözik egy házba, ahonnan korhatáros tartalmat töltenek fel a világhálóra. Miután az egyik rajongó feltöri a... több»

3