2022.02.15 11:56 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 6808x
3

Nem jó, ellenben nagyon rossz.

Na ez körülbelül annyira volt izgalmas, mint egy hétfő délutáni szöszmötölés a nagyi virágaival. Totál klisés és iszonytosan logikátlan és bugyuta az egész. Adam Salky nem erőltette meg magát, mondjuk egy ilyen gyenge forgatókönyvre, mint amit Chris Sparling papírra vagy gépre írt, nem is lehetett.

Természetesen kellett egy indiai csaj, akinek a savanyú képe és ripacskodása kinyitotta a bicskát a zsebemben. Meera (Freida Pinto) játéka teljesen szürreális és idegenszerű, valahogy nem illik az egészbe. A férj, Henry (Logan Marshall-Green) az, aki talán kissé hitelesebb, mint az asszonyka.

Nem jó, ellenben nagyon rossz.

Ennyit az előzményekről...

De mit is takar ez a kissé béna thriller?

Középpontja egy kisváros, Corrales, aminek a sivatagos szélén építi fel az új házát Henry, odaköltözik a nemrégen a rákból sikeresen felépült feleségével, Meerával.

Egyik este kirabolják az üresen álló házukat, hiszen a pár éppen a városban van egy romantikus vacsorán...

Innen pedig az események egyre furcsábbak lesznek, és Meera lassan rájön, hogy az életében semmi nem az, aminek látszik. Majd ismét betörnek a házba, és Henry lelövi a betolakodókat egy, a virágok közé elásott pisztollyal. Majd Meera döbbenetére, mintha mi sem történt volna, meg akarja tartani az új házuk lakásavatóját. Eközben az asszony elkezd nyomozni éjjelente, és több furcsaságot talál. Lassan kezd rettegni a férjétől. Bejön a képbe egy eltűnt főiskolás lány is, aki a legnagyobb döbbenetére a házukat feketén építő és a férje által lelőtt egyik behatolónak a lánya. Meera élete teljesen felborul, és a tetőponton megtalálja a titkos lejárót, ami a ház tervrajzain nem is szerepel....

A problémám a nagyon sok logikai buktató. Ha a lány édesapja volt az egyik építő, hogyhogy nem tudott a titkos lejáróról? Nem derül ki, hogy az elmebeteg férj kinek és minek is építette a házat? Mit akart a foglyul ejtett lánnyal? Mit akart magával az asszonnyal? Plusz még rengeteg kérdés, ami megválaszolatlan maradt, de ami még egy nagy mínusz, hogy a filmvégi csavar vagy csattanó nagyon elmaradt. Ez pedig nagyon sokat levon az értékéből. A történet sem pörög, nem kifejezetten jók a színészi játékok, nem annyira fülbemászó a zene, tehát ez egy kárhozatra ítélt film...

Modern szemét, ami a mai világban szinte természetes.

Kedvenc fotelem és kamillatea...

Melegszendvics, de valahogy nehezen nyelem le....

Nem ajánlom, csak mazochistáknak.

55 Behatolás  (2021)

thriller

Férj és feleség egy kisvárosba költözik, viszont traumatikus élményekben részesülnek, miután betörés áldozataivá válnak. Az atrocitást követően mindenki gyanúsítottá... több»

3