2022.02.19 01:14 Mentislector Olvasottság: 137x
1

Batman visszatér

Hát elérkeztünk egy nem várt pillanathoz. Megszületik az első negatív kritikám. Igen, már az elején lényegesnek találtam ezt leírni, hogy aki nem akarja, ne olvassa végig. Viszont akit érdekel mások esetlegesen negatív véleménye is a filmekről, az nyugodtan csemegézzen.

Térjünk is rá a filmre. 1992-ben folytatták a Denevérember történetét, ahol újra visszatértünk Gotham szmogos, koszos, de már kevésbé mocskos városába, ahol a díszek és a karácsonyi hangulat sokat dob a színvonalon. Persze ez nem egészen igaz. Újabb mocsok emberek léptek színre Joker után. Egy korrupt üzletember veszélyezteti a városlakók biztonságát, egy Pingvin névre hallgató vademberrel. Shreck, azaz Christopher Walken polgármestert akar csinálni Pingvinből. Egy harmadik szereplő is színre lép, aki nem tudja, melyik oldalon is szeretne állni. Macskanő is bekerül a játékba.

Batman visszatér

A film alaptörténete szerintem sokkal kevesebb érdeklődést kelt a nézőkben, mint az elődje. A történetet, amit a film megjelenít nekünk, szerintem korántsem fűzi össze az előzővel, inkább egy különálló filmnek mondanám. A cselekmény maga fordulatos. Michelle Pfeiffer, azaz Macskanő története, hogy hogyan lett belőle az, ami, vagy hogy Batmant sikerült átejteni a palánkon, és elhitették mindenkivel, hogy ő a rossz. A film nem mozgatja meg a néző agytekervényeit, sőt egy idő után igen unalmassá vált. A szereplők egy része sokkal elborultabb, mint Joker. Viszont sokkal kevésbé élvezhető és sokkal kevésbé értékelhető a szerepük. Pingvin karakterfejlődése, ami sajnos zuhanópályára került, valamilyen szinten méltányolható. Danny DeVito személye ugyan mégsem tudta hozni és teljesíteni a hozzá fűzött reményeket. Viszont ami értékelendő volt a filmben, és talán az egyetlen, ami tetszett benne, az nem más, mint a Pingvinek tiszteletnyilvánítása.

De ha már arról van szó, hogy Batman visszatér, ejtsünk róla is pár szót. Michael Keaton ugyan olyan rosszul adja elő Batmant, ahogyan az előző részből is megszokhattuk. A harcjelenetek jobbak voltak az előző filmhez képest, és az autó is több mindent tudott. Bruce-ként talán picit jobban eligazodott már a társasági és üzleti életben. Engem nem sikerült lekötnie, nem tudtam élvezni a filmet, hosszú volt ez a két óra.

Az alaptörténet és a forgatókönyv számomra nem volt kiemelkedő, már-már unalmasnak találtam. A színészi játék nem volt értékelhető egyik féltől sem. A szórakoztatóértéke szerintem igen csekély. A látványelemek a 90-es évek filmjeihez képest elnézhetőek, maga a város hozta a hangulatát, bár jóval kevesebbet láttunk belőle. A látványelemek nem kiemelkedőek. Összességében a film nem nyerte el tetszésemet. Ez pontszámban kifejezve 2/10 pont.

akció | fantasy | krimi | szatíra

Nem sok ideje volt felocsúdni Gotham Citynek Joker gaztetteiből, máris újabb veszély fenyegeti a várost a torzszülött Pingvin személyében, aki arra készül, hogy egy korrupt... több»

1