2022.04.11 20:24 Kóborló Olvasottság: 633x
2

Jól válassz dadát a gyermeked mellé

Sok helyen hallottam már erről a filmről, miszerint hogy egy tipikus 90-es évekbeli horrorfilm lenne, de ezidáig még nem volt szerencsém hozzá, ezért hát a napokban pótoltam ezt az elmaradásomat. Elöljáróban, jómagam sokkal többre és jobb fimre számítottam, mint amit végül kaptam A vérszomjas dada című alkotástól.

Az első olyan dolog, ami miatt egy erősebb alkotásra számítottam volna a filmmel kapcsolatban, az a rendező személye volt. William Friedkin, aki számos kimondottan erős filmet szállított már le a nézőknek, itt egy jóval kevésbé kimagasló filmmel jelenetkezett. Őszintén szólva több sebből is vérzik számomra eme alkotás. Az egyik ilyen dolog, hogy mint sokan, úgy én is, egy jóval félelmetesebb alkotásra számítottam a filmmel kapcsolatban, főleg a rendező személye miatt. Továbbá számomra a film forgatókönyve is elég erősen megkérdőjelezhető, merthogy sok esetben éreztem azt a fajta dolgot, mintha egy tévécsatornára készítették volna ezt a horrorfilmet, és nem a mozivászonra. Merthogy ebben a forgatókönyvben volt aztán potencia, de valahogy a kivitelezés minden pontján voltak gondok. Az első komolyabb kivitelezési hibája a forgatókönyvnek szerintem, hogy jóval kevésbé foglalkozik a történetében rejlő misztikummal. Tulajdonképpen csak kissé megkapargatják a misztikumot, és onnantól kezdve szinte nem is foglalkoznak többet vele. Számomra ez egy hatalmas hibája a történetnek.

Jól válassz dadát a gyermeked mellé

Aztán ott vannak a film félelemkeltésére szolgáló elemek, amik sajnos a legtöbb esetben kimondottan gyengén teljesítenek. Mondjuk ki kerek perec, ez a történet messze nem lett elég félelmetes, bár legalább néhol szolgáltat valamennyi feszültséget ahhoz, hogy részben fenntartsa a néző érdeklődését. Továbbá sajnos számomra a színészi alakítások is messze elmaradnak egy jó film színvonalától, pedig ha valahol vissza tudtak volna hozni valamit a gyengébb forgatókönyv hibáiból, akkor minden bizonnyal itt lehetett volna az. Sajnos nem így lett, merthogy sok esetben éreztem azt, hogy a filmbéli karakterek kimondottan irracionálisan működnek a történetben. A film technikai kivitelezését, sem nagyon tudom hova tenni magamban, merthogy látszik, hogy sok esetben nagy odafigyelést szenteltek ezeknek, mégsem tudott eléggé maradandóvá válni számomra. Amit viszont nagyon meg lehet dicsérni a filmben, az a zenei aláfestések, melyet egy bizonyos Jack Hues szállított le. Az ő munkája azért sok esetben képes volt kissé felfelé értékelni számomra ezt a filmet.

Összegezve a filmet, sokkal többre és jobbra számítottam vele kapcsolatban, de még így is besorolhatjuk az átlagos horrorfilmek közé eme alkotást.

dráma | horror | misztikus | thriller

A vérszomjas dada című thrillerben Phil és Kate új dadát fogad fel kisbabája mellé. A tökéletes bébiszitter azonban sötét titkokat őriz... Annak idején ugyanis a druidák a... több»

2