2022.04.22 08:53 HEROES OF THE DAY 2 Olvasottság: <100x
0

A Marvel előnye és hátránya egyszerre

Őszintén szólva, sokakkal ellentétben nem vagyok valami hatalmas Marvel-fan. Jó, persze, ha tényleg megtetszik valamelyik, belenézegetek, de hamar el fogom felejteni, arra, mérget veszek. Erre a filmre se magamtól ültem be. Néhány haverom ültetetett be rá, de egyáltalán nem szívesen mentem, az ő kedvükért tetten vele egy próbát. És hát... Nem az kerekedett ki belőle, mint amire számítottam. Nagyon lassan indult be (jó, oké… bemutatja a főszereplő srác életét, de én nem reprezentáltam volna ilyen részletesen).

Na, de mi történik, miután Tom Hardy (Eddie Brock) testébe kerül Venom? Ott se javul sokat a helyzet.

A Marvel előnye és hátránya egyszerre

Kb. az első felében egyedi módon kerülnek közel egymáshoz. Nagyjából rendben van a viszonyuk. Segítik egymást. Őszintén, barátként tekintettem a két hősre. Aztán jön egy óriási, de tényleg hatalmas kanyar, és a következő történik. Venom előtt két út áll. Az egyik nehezebb, a másik könnyebb. A film elég egyedi módon próbálja megközelíteni a nehezebbet. Elszakad a forma, a könnyebbik úton halad előre, és egy sablonos, szájbarágós akció sci-fi lesz belőle. Ha úgy vesszük, a filmek nem is nagyon van története, azon kívül, hogy egy legendás Marvel-karakter bujkál egy fiatal férfi a testében.

De, nézzük a többi erősségét és gyengeségét!

Az egyik forrása a látvány volt.

Nos! Azt inkább az erősségek listájába sorolnám, aminek nagyját a CGI-nek köszönheti. Fontos tényező a humor. Ezt valahol a kettő között tudnám meghatározni. Nem nagyon görbült felfele a szám, mielőtt megérkezett Venom. Azután igaz, felpörög a humorfaktor is, de előtte vígjátéknak nekem nagyon üres, gyenge volt. És az akció...!!! AMIÉRT VOLTAKÉPPPEN BEÜLTEM! ALIG KAPTAM BELŐLE VALAMIT!

Szóval, ezen a téren nagyon sovány lett. Ja, igen! Még volt egy bajom a filmmel (és nem, nem a játékidő! Most az egyszer azt elnéztem).

Venom megformálása. Én komolyan, az első 5 perc után, azaz a találkozás után, azt hittem, valami beszélő málnaszörphöz van szerencsém.

Miért mondom azt, hogy a játékidő megfelelő? Mert szerintem kevesebbe egy ritka rossz alkotás lett volna, így megérdemelne egy közepest.112 perc kellett ehhez a filmhez. Kevesebbe egy katyvasz lett volna. Ha pedig hosszabb, tuti elaludtam volna. Szóval, ha az ember objektív, a 2018-as Venomot nem lehet feltétlenül unalmasnak nevezni. Amit még külön kiemelnék, az a soundtrack! Olyan odaillő, és olyan figyelemfelkeltő zenelét sikerült felcsendíteni, hogy J*! Na és mit szólok a színészekhez? Most csak a főszereplőről szeretnék egy kicsit beszélni. Hogy alakított? Milyen volt a hozzáállása stb.

Hogy alakított? Hát, gyengének nem nevezném magát az alakítást, de nem nagyon élte bele magát, és ez rontotta el. Egy olyan 8/10-nek mérném be. Nálam van még hova fejlődnie.

A hozzáállása viszont zseniális volt. Ha a végrehajtásra nem tudtam sajna megadni a 10/10-et. Itt bőven megérdemli! Szóval, hajrá!

A Venom ezek szerint nem egy kimagasló alkotás. Mint ahogy mondtam, a hangulattal, a színészi alakítással és a CGI-vel is baj van, de egyszer érdemes megnézni. Azért van pár pozitívuma, és ezt objektíven meg is tudom jegyezni. Erős közepes: 6/10.

75 Venom  (2018)

akció | sci-fi | thriller

Ruben Fleischer rendezésében kapott végre filmet a Marvel-univerzum egyik legizgalmasabb antihőse, aki űrlényként érkezik a Földre, és alig tudja kielégíteni gátlástalan... több»

0