2022.04.26 21:40 zsena Olvasottság: 117x
0

Krueger-narrált kis koppintás, de már az első se volt nagy durranás

Kár érte, mert ha nem egy boszorkányos halandzsával lett volna magyarázva a sztori, még meg is állta volna a helyét ebben a kategóriában. Miért kell a misztikum? A mai világban, amikor rengeteg lehetőség van a technika vívmányait kihasználva alkotni valami maradandót, mindig a hitet és a valóságtól elrugaszkodó mizériát választja nem egy rendező. Miért csak egy Black Mirror tud belenyúlni a tutiba, és forradalmasítani a technológiát?

Simán élvezetesebb lett volna egy darkwebes témával megspékelt film, és mivel abból is kevés a jó, még ütött is volna.

Krueger-narrált kis koppintás, de már az első se volt nagy durranás

Kb. egy éve láttam egy hasonló cselekményekkel átitatott felvételt, melynek a címe, Stay Alive - Ezt éld túl!, ahol szintén egy videójátékban kell feladatokat teljesíteni, vagy meghalsz. Ha meghalsz az animált küzdelemben, akkor a valóságban is meghalsz, és a játék folytatódik, ha akarod ha nem. (Hogy mi? Uninstall, gép felgyújt, szia program! :DD) Nagyon eredeti lenne, ha nem ilyen ezoterikus badarsággal lenne magyarázva az egész mindenség elmélete állandóan.

Mindkét filmben közös, hogy a dialógusok néha már fájnak, bár, a 2022-es részben nem annyira mint a 2006-os CGI-ben. A csattanó is eléggé fájdalmas, kicsit mintha horror-paródia lenne, poénok nélkül. A Válassz vagy meghalsz! egy percre se volt számomra félelmetes. Érdekes is addig volt, amíg be nem kapcsolták a tévét, ahol a játék alkotója elmeséli a zagyvaságait.

A legjobb jelenet a filmben, amin mosolyogtam is egyben, amikor feltűnik a nagyszerű Robert Englund (maga Freddie Krueger) hangja, mely komoly és egyben parodizált horror-elemeket kölcsönöz a játéknak. A valóság itt is keveredik valami álomszerűvel, kicsit kruegeres beütése is akart lenni, de sajnos nem.

Nálam ez a film nem lett szintlépős, szóval azt hiszem kissé meghaltam, de hát ezt választottam. (I didn't level up.) :)

dráma | horror | thriller

Egy lecsúszott diák, aki egy 100 000 dolláros nyereményt keresve egy ismeretlen, 1980-as évekbeli túlélő számítógépes játékot kezd játszani. Egy sor váratlanul rémisztő... több»

0