2022.06.28 08:42 HEROES OF THE DAY 2 Olvasottság: <100x
0

A kék sün bénázása

Én soha nem ismertem, és nem is tudtam semmit Sonicról. Mindig, mikor egy társaságban Sonic neve jött szóba, én nem tudtam hozzászólni, mert idegen volt számomra a karakter. És mikor egy olyan 2-3 éve megláttam az előzetesét, akkor döntöttem el, hogy meg fogom nézni!

Sajnos nem tudom két szempontból megvizsgálni a filmet. Hogy mi lenne az a két szempont? A videojátékhoz hasonlítva, és nem azzal összemérni. Ha csak egy sima filmként kezelem, nekem közepecske volt.

A kék sün bénázása

Menjünk csak végig a filmen! Számomra az első jelenet szórakoztató és korrekt volt. Tetszett, hogy Sonic gyerekkorát vezette végig. Aztán jött az a bizonyos város bemutatása, ami nem is volt rossz, de néha túlzásba ment vele, és ez lett a bukása. Így nagyjából megismerjük a karaktereket. Számomra egyetlen szimpatikus karaktert sikerült megalkotni. Hogy ki az? A rendőr, Tom Wakolvlski! Tetszett a személyisége, a jelleme, meg nagyjából minden, ami vele volt kapcsolatos. Ami nagyon tetszett, hogy nem csak egy bugyuta mellékszereplő volt, hanem tetszett, hogy ő volt az, aki egy furcsa párost kellett a hipergyors sündisznóval alkosson! Ez volt az a két forrás, aminek köszönhettem a 3 csillagot. A zsaru neje egy kicsit sötét és kiszámítható embernek tűnt, így nem lett kedvenc. A zsaru társa/haverja. Ő volt szerintem a legnagyobb mellékszereplője a filmnek, azaz nyilván nagyon kevés mondata volt. És a baj csak az, hogy ebből az 5-6 (jó, legyen 7) mondatból egy értelmezhető szót se tudott kifacsarni. Ez volt az érzésem szinte végig (már amennyit szerepelt). Dr. Robotnyik! Carrey remekül játszik ebben a filmben is, és most egy kicsit túl lazán vette a dolgokat. Jim, azaz Robotnyik társa, DR.STONE! Nos, vele is hasonló volt a baj. Egy teljesen sötét, bizonytalan karaktert kovácsoltak össze a Sonic, a sündisznó készítői. A sztori amúgy ötletes lenne, ha nem egy kis lövés okozta volna az egész kalamajkát.

Nekem így nem állt össze a kép, sajnálom! A humor sem borzalmas, de elképesztően 50%-50%! Értem, hogy (nagyrészt) a címszereplőre kell koncentrálni, de hogy folyamatosan tőle jönnek a poénok és a fergeteges dumák. Viccesek bírnak lenni kb. 40 percig, utána egy kicsit unalmasnak tartottam, hogy a másik, mondhatni, főszereplővel mi lesz. A helyszín, nekem az abszolút kudarc. Én személy szerint nem szeretem, mikor egy filmben a helyszínnek adnak egy hülye nevet és "kitalált" lesz! Erről ennyit nagyjából. Az akciójelenetek se lennének rosszak. Kreatívok voltak a robotok, meg úgy minden más is, de ezzel is van egy kis probléma, hogy túl könnyen legyőzték azokat az izéket. Most mondok egy példát! Tom rádob egy kis semmiséget az egyikre, és már annyi neki! Ez így semmiképpen se oké És most, így végső soron, összehasonlítása az utódjával.
Humorban a másik sokoldalúbb, nem csak a kék sün szolgálta a poénokat. Az akciójelenetek izgalmasabbak a második részben, és még a karakterek is erősebbek. Az is tetszett, hogy bejött 2 sündisznó (persze nem ebbe a részbe), akikről nem tudhattuk, hogy mi és, hogy lesz velük. Mondjuk nem számítottam rá, hogy Knuckles jó útra tér. Na, de visszatérre erre az első filmre, összegezve.

A Sonic, a sündisznó egy szimplán egyszernézős mozi, ami semmi újat nem tud mutatni! Se karakterek szempontjából, se humor szempontjából, de még az akciójelenetek is savanykásak és kiszámíthatók. Ez így csak egy gyenge 6/10, sajna.

akció | családi | kaland | sci-fi | vígjáték

Sonic, a sündisznó egy számára is ismeretlen rendkívüli erőre tesz szert. Úgy dönt, hogy a Földön keres menedéket, hogy biztonságban tudhassa magát, ehhez azonban senki sem... több»

0