2022.06.28 21:42 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Mario Colucci nem rossz filmet pakolt nekünk össze, kellemes borzongással, vad és félelmetes képekkel, sejtelmes zenékkel egyetemben. Egy feszült és vérbő giallo, ami néha a frászt hozza az emberre, de rám mindenféleképpen.

Mégsem egy klasszikus giallo, hiszen itt nincs fekete ruhás és maszkos gyilkos, csak szellemek, és kísértetek, na meg rengeteg misztikum, és spiritizmus. Mégis, Colucci azt nyilatkozta, hogy ő ezt a művét giallóként sorolja be, így hát én sem vitatkozom a felvetésével.

Nem vesztegetek sok szót, csak pár mondatban leírnám, miről is van itt szó.

Éjjel van, a sötét országúton egy pár vitatkozik egy autóban. Donald (Giacomo Rossi Stuart) és Sylvia (Lucia Bosé) a szokásos napi civakodásukon vannak majdnem túl, mikor a zuhogó esőben elhúz mellettük két kocsi.

Az egyikben a kegyetlen gyilkos, Spike (Farley Granger) ül, a másikban a zsaruk. Ám az előttük tornyosuló híd éppen felnyílik, így Spike kénytelen megadni magát a rendőröknek.

Donald és neje is megállnak, majd rövid tanakodás után újabb autók tűnnek fel az úton. Dr. Williams (Stelvio Rossi) és a bájos és szexi asszisztense, Susan (Mia Genberg) is ottragadnak, hiszen a doki közli, mögöttük a víz betört az útra.

Sam (Franco Beltramme) a rendőr vezetésével elindulnak gyalogosan a szakadó esőben, és nemsokára egy kastély tűnik fel előttük.

Itt is sok furcsasággal találkoznak, hiszen nincs telefon, és az áram is elment. Sylvia szeánszot akar tartani a kissé unatkozó társaságnak, amit többen megdöbbenve fogadnak. De az ott lakó fiatal házmester, Joe (Gianni Medici) elárulja az asztal társaságának, hogy a nemrégen elhunyt háztulajdonosok is imádták az okkultizmust, és a szellemidézést. Joe szinte könyörög Sylviának, hogy ne tegyék, hiszen itt már okozott tragédiát a szellemidézés. Ráadásul egy kegyetlen gyilkos is van a szobában, Spike személyében.

A szeánsz után mintha a szellem beköltözött volna valamelyikük testébe, és a halálesetek elkezdődnek.

A vihar tombol, a halottak száma pedig nő.

Én magam a kedvenc fotelemből nézem és epret rágcsálok, csak úgy natúr.

Érdekes film, és az eper is nagyon finom.

1